Titel: "Efteling Knalt 2023 Uit: Muzikaal Feest met Nieuw Album en Melodische Hoogtepunten!"

29-12-2023

Klokslag 2023: Nieuw Efteling-album gelanceerd!

In de laatste adem van 2023, serveert de Efteling een knaller van een muzikaal cadeau: een gloednieuw album. We nemen ook van de gelegenheid gebruik om een terugblik te werpen op een jaar vol melodische hoogtepunten.

Efteling Park Symfonie, zo heet het nieuwe album dat aan het einde van 2023 het licht ziet. Dit album laat je genieten van de betoverende parkmuziek, waar je ook bent. Of je nu thuis bent of onderweg, je waant je altijd in de Efteling, of zelfs de Winter Efteling! Op het album, een creatie van de befaamde René Merkelbach, vind je 14 nummers met een totale speelduur van ruim 40 minuten. Het begint met het speciale nummer 'Efteling Ouverture', de fundering voor alle muziek die je hoort tijdens je wandelingen in het park.

Ondertussen blijft het album van de familie-attractie Symbolica, dat afgelopen november verscheen, nog steeds een hit. Dit album neemt je mee op een muzikale tour door het betoverende paleis, waar de fantasie tot leven komt. Het bevat zelfs tracks die nog nooit eerder zijn uitgebracht.

Het Anton Pieckplein kreeg dit jaar een charmante make-over en opende op 19 april, de verjaardag van Anton Pieck, opnieuw zijn deuren. De componist René Merkelbach creëerde voor de Vermolen-molen een gloednieuw muziekstuk in Anton Pieck-thema. Dit muziekstuk is ook te vinden op Spotify in het album 'Op het Anton Pieckplein'.

In maart heropende de populaire attractie Droomvlucht na groot onderhoud. Ter ere van deze heropening verscheen er een nieuw muziekalbum op Spotify en andere streamingsdiensten. In 6 nummers zweef je op chronologische volgorde door de attractie.

Ook de Vliegende Hollander kreeg een nieuwe scène in april, waardoor je nu door een kerkhof van vervallen scheepswrakken vaart. Ook deze attractie kreeg een eigen muziekalbum op Spotify en andere streamingsdiensten.

Tot slot, de theatershow CARO, een visueel spektakel voor de hele familie, blijft een hit, niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten. In aanloop naar de 500e voorstelling in april 2023 bracht de Efteling een remix uit van de soundtrack van de theatershow.

Bron: Efteling Blog

Meer sprookjes van de Efteling

Meer sprookjes van de Efteling

Bekijk dit product
Wasgij Mystery Efteling Wereld Vol Wonderen 1000 stukjes - Legpuzzel

Wasgij Mystery Efteling Wereld Vol Wonderen 1000 stukjes - Legpuzzel

Bekijk dit product
Raveleijn 01. de magische pendel

Raveleijn 01. de magische pendel

Bekijk dit product
Efteling – Miniature Huis van Hans en Grietje  - l11xw8xh9cm - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Efteling – Miniature Huis van Hans en Grietje - l11xw8xh9cm - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Bekijk dit product