Smul je zomer door in de Efteling: van vegetarische wraps tot heerlijke pannenkoeken!

03-07-2023

Klaar voor de zomerse smulpartij in de Efteling? Want tijdens de Zomer Efteling zijn er weer allerlei heerlijke zomerspecials verkrijgbaar. Van vegetarische wraps tot hartige snacks en zoete lekkernijen. Wij hebben alvast een lijstje gemaakt van onze favorieten.

In Ruigrijk, bij één van de chalets, kun je genieten van twee nieuwe vegetarische wraps. De wrap 'Caesar NoChicken' en de 'Pulled NoBeef' zijn een smaakvolle traktatie voor de vega-liefhebbers. En voor maar €6,50 heb je al zo'n heerlijke wrap te pakken.

Ben je meer van de klassiekers? Dan is de tosti Caprese bij de horecalocatie In de Gelaarsde Kat een echte aanrader. Deze tosti met mozzarella, tomaat en pesto is favoriet bij velen. Voor maar €4,90 kun je genieten van deze smaakexplosie.

Zin in iets zoets? Ga dan naar Den Suykerbuyk voor een klassieke wafel met seizoensfruit, slagroom en ijs. Of je nu een bolletje schepijs erbij wilt of niet, voor respectievelijk €5,55 en €4,55 kun je genieten van deze zomerse traktatie.

Bij de Burger Backery, vlakbij het Max & Moritzplein, kun je niet alleen genieten van verse hamburgers, cheeseburgers en groenteburgers, maar ook van een heerlijke kipburger. Voor €7,75 smul je van deze sappige burger.

Heb je zin in verse frites met heerlijke snacks? Dan moet je bij horecalocatie Smulpaap op het Anton Pieckplein zijn. Hier kun je genieten van de populaire loaded fries. Deze zomer staan er twee specials op het menu. De Loaded Fries Pulled Chicken zijn getopt met geroosterd kippenvlees, piccalilly, citroenmayonaise, knapperige rucola-sla en uitjes. Liever vegan? Kies dan voor de Loaded Chili Cheese Fries, waarbij de frietjes worden getopt met chili sin Carne, veganistische kaassaus en uitjes.

Bij de Meermin kun je deze zomer genieten van een heus zeebanket. Voor €6,75 krijg je garnalen, inktvisringen en gefrituurde mosseltjes. Een echte visliefhebber kan hier zijn hart ophalen.

Voor de fruitliefhebbers zijn er twee fruitkarren in het park te vinden. Vlakbij de Pagode en bij Kindervreugd, het speeltuintje bij het Ton van de Venplein, kun je genieten van heerlijke fruitsalades. Naast handfruit, zoals appels en peren, zijn er ook fruitsalades verkrijgbaar in drie varianten: Fruitsalade Exotisch, Fruitsalade Tropisch en Fruitsalade Deluxe.

Ben je fan van het wereldberoemde Broodje Unox? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de Unoxkramen in het park. Hier kun je de nieuwe zomerse seizoensspecial van het Broodje Unox proeven. Voor deze special, geïnspireerd op Zuid-Europa, wordt het bekende broodje Unox getopt met een frisse salade van paprika, rode ui en bosui. Daarnaast wordt er een kruidige tomatensalsa en een drizzle met fris-zure mayonaise geserveerd. En voor de veganisten is er ook een veganistische variant verkrijgbaar.

En tot slot, bij pannenkoekenrestaurant Polles Keuken kun je genieten van twee zomerse specials. De zoete pannenkoek is gevuld met gele room, versierd met witte chocolade en verse aardbeien. De slagroom zit in een eetbaar koekbakje. De hartige special wordt gemaakt met maar liefst vijf soorten kaas, zoals mozzarella, geitenkaas en Parmezaanse kaas. Deze pannenkoek krijgt een topping van zongedroogde tomaatjes, rucola en walnoot. Je kunt de pannenkoeken zowel binnen opeten als op het terras van Polles Keuken.

Dus kom naar de Zomer Efteling en ontdek alle zomerspecials die het park te bieden heeft. Smul van de heerlijke wraps, tosti's, wafels, burgers, loaded fries, zeebanket, fruitsalades, Broodje Unox en pannenkoeken. Het wordt een smakelijke zomer in de Efteling!

Bron: Efteling Blog

Pinkeltje - Pinkeltje in de Efteling

Pinkeltje - Pinkeltje in de Efteling

Bekijk dit product
spelletjes/kleurboek Efteling bordjes/baby rammelaar/fotoalbum/kinderwagenhanger/tandendoosje/lepels/drukdier/muziekdoos poes/ Uitdeelcadeaus schoencadeaus

spelletjes/kleurboek Efteling bordjes/baby rammelaar/fotoalbum/kinderwagenhanger/tandendoosje/lepels/drukdier/muziekdoos poes/ Uitdeelcadeaus schoencadeaus

Bekijk dit product
De Efteling sprookjes omnibus

De Efteling sprookjes omnibus

Bekijk dit product
Jumbo Efteling Ganzenbord Piraña Wildwaterspel - Bordspel

Jumbo Efteling Ganzenbord Piraña Wildwaterspel - Bordspel

Bekijk dit product