Efteling knalt de zomer in: Van Bubble Tea tot Slush, een Walhalla van Verfrissende Verwennerijen!

18-07-2023

Zonovergoten terrassen, bruisende bubbels en ijskoude verwennerijen; de Efteling smijt de deuren van haar zomerse zoetigheden weer wijd open. Van bubble tea tot sappige slush, deze pretparkparel staat bol van de verkoelende versnaperingen.

Struinend over het Efteling Zomerstrand, kun je jezelf verfrissen met een verrukkelijke bubble tea, verkrijgbaar in drie smaken: banaan-koffie, blueberry-matcha en lychee-kokos. Voor maar € 5,45 kun je deze bruisende bonanza beleven.

Maar als je dacht dat dit het einde was van de zomerse zaligheden, think again! De slush-kraan staat ook dit jaar weer wijd open. Van een slush-beker voor € 2,35 tot een herbruikbare Efteling-beker voor € 5,-, je kunt je eigen slush tappen en mixen tussen de smaken aardbei, framboos, citroen/limoen en cola.

Op het Fata Morganaplein zijn twee nieuwe drankjes toegevoegd aan de zomerse selectie. De Lipton Fruits & Tea Colourful Flowers en de Arabian Spice voor € 5,95, inclusief herbruikbare fles. Deze dorstlessers bevatten verrassende ingrediënten als vlierbloesemsiroop, eetbare bloemen, gedroogde papajablokjes, maar ook chai tea siroop, kaneel, steranijs en gedroogde mangostukjes.

Maar er is meer! Verwen jezelf met een van de drie heerlijke mocktails. De smaken aardbei-watermeloen, sinaasappel en kersen zijn te vinden in het chalet op het Ton van de Venplein. En voor de volwassenen onder ons, een extra shot wodka-raspberry is slechts € 4,25 extra. Maar let op, geen 18, geen alcohol.

De horecalocaties Fabula en Den Suykerbuyk serveren dit jaar een ijscoupe met ijs, slagroom en aardbeien in een eetbaar hoorntje voor € 6,50. En bij de Piraña-bar kun je terecht voor een Mojito of Pina Colada slush voor € 4,50. Maak er een echte cocktail van door een shotje Bacardi rum toe te voegen voor € 4,25 extra.

En natuurlijk, geen zomer zonder ijsjes! Bij de Ola ijskraam op het Zomerstrand kun je kiezen uit meer dan dertig verpakte ijsjes. Van klassiekers tot nieuwe sensaties zoals de Cornetto King Cone en de Ben & Jerry's Mini Cups in vijf variaties.

De ultieme zomerse traktatie, de ijskoffies, zijn dit jaar ook weer verkrijgbaar. Voor € 5,75 kun je jezelf trakteren op smaken als stroopwafel, gingerbread en red velvet. Ook de warme koffiespecials van de Kleyne Klaroen en Bäckerei Krümel zijn deze zomer te krijgen als ijskoffie-variant!

Vorig jaar een hit, en ook dit jaar weer te verkrijgen: de Chocomel en Fristi Frozen voor € 4,50. Voeg zelf een blikje Fristi of Chocomel toe aan de slush. Verkrijgbaar bij de Verkleumde Kompel en enkele mobiele karren.

Voor de bierliefhebbers is er deze zomer Hertog Jan Weizener, verkrijgbaar vanaf de tap bij de Carrousel bar, Rustende Reiziger, mobiele karren, Polles Keuken en ’t Poffertje. Een halve liter voor € 8,25 en een kwart liter voor € 4,75. Maar onthoud, geen 18, geen alcohol.

Kortom, de Efteling is deze zomer weer een walhalla van verfrissende versnaperingen. Proost!

Bron: Efteling Blog

Jumbo Stratego Junior Efteling Joris en de Draak - Bordspel

Jumbo Stratego Junior Efteling Joris en de Draak - Bordspel

Bekijk dit product
Bambolino Toys memo Jokie Efteling memory spelletje - geheugen spel - educatief speelgoed

Bambolino Toys memo Jokie Efteling memory spelletje - geheugen spel - educatief speelgoed

Bekijk dit product
De Efteling sprookjes omnibus

De Efteling sprookjes omnibus

Bekijk dit product
LuVille Efteling Miniatuur Huis van Hans en Grietje - L11 x B9 x H9 cm

LuVille Efteling Miniatuur Huis van Hans en Grietje - L11 x B9 x H9 cm

Bekijk dit product