Doornroosje's Kasteel Sluit voor Makeover: Efteling Streeft naar Magie Met Duurzaamheid!

11-09-2023

Het is gedaan met de rust in het sprookjesland van de Efteling, want de deuren van het iconische kasteel van Doornroosje zullen de komende maanden dicht blijven. Het sprookjeskasteel, dat al sinds de geboorte van de Efteling een prominente rol speelt, wordt onderworpen aan een grootschalige onderhoudsbeurt.

Maar houd je adem in, want de betoverende aanblik die we allemaal kennen en waar we van houden, zal niet voor altijd verdwijnen. In plaats daarvan wordt het kasteel en de omgeving onder handen genomen om het nog beter te maken. Het lijkt erop dat de schoonheidsslaap van Doornroosje zich uitstrekt tot haar hele kasteel!

Voor degenen die hoopten de heks aan de heksenpoort van het Sprookjesbos te begroeten, is er jammer genoeg ook slecht nieuws. De poort is tijdelijk gesloten, maar er wordt gewerkt aan een nieuwe wandelroute. Deze route zal niet alleen rolstoeltoegankelijk zijn, maar ook leiden tot een uitbreiding van de vijver en een herinrichting van het bos voor het behoud van de biodiversiteit.

Het onderhoud beperkt zich echter niet alleen tot de buitenkant. Binnen in het kasteel worden de muren, gevel en verlichting aangepakt, en worden de ruimtes opgefrist met een likje verf. Alles in het teken van duurzaamheid en behoud van het sprookje.

En het lijkt erop dat Doornroosje niet de enige is die een opknapbeurt krijgt. Het Herautenplein, De magische Klok en de drie paddenstoelen van het Paddenstoelendorp zijn bijna klaar voor de heropening. Zelfs de Trollenkoning en Langnek hebben een beetje TLC gekregen. En laat ons de Kleine Zeemeermin niet vergeten! Ze gaat ook in onderhoud begin oktober, met renovaties aan de voorzijde en een technische update.

Het lijkt erop dat de Efteling de komende maanden een drukke plek zal zijn, maar het zal het wachten waard zijn. Eind november zullen alle werkzaamheden afgerond zijn en kunnen we genieten van de vernieuwde magie. We kunnen niet wachten om te zien hoe deze nieuwe versie van het Sprookjesbos eruit zal zien!

Bron: Efteling Blog

Jumbo Premium Collection Puzzel Anton Pieck Efteling - Legpuzzel - 1000 stukjes

Jumbo Premium Collection Puzzel Anton Pieck Efteling - Legpuzzel - 1000 stukjes

Bekijk dit product
Jokie Badfiguren - badspeelgoed - Efteling

Jokie Badfiguren - badspeelgoed - Efteling

Bekijk dit product
Efteling doeboek

Efteling doeboek

Bekijk dit product
Jumbo Stratego Junior Efteling Joris en de Draak - Bordspel

Jumbo Stratego Junior Efteling Joris en de Draak - Bordspel

Bekijk dit product