Speelgoed algemeen

Pardoes geherprogrammeerd

02-12-2017 11:00

De animatronics van Pardoes in Symbolica zijn geherprogrammeerd. Teksten en bewegingen zijn aangepast, waardoor de rit in de attractie wederom anders aanvoelt.

Na de scene in de kas, zei Pardoes altijd ‘Snel, kom hierheen. Hier is het veilig’. Nu Zegt hij ongeveer hetzelfde, maar met de toevoeging ‘Stuur je de fantasievaarder zelf de goede kant op’. Vanaf dat moment kan je je voertuig zelf draaien, zoals eerder mogelijk was in de koningszaal.

In de laatste scene is de tekst van Pardoes ook een beetje aangepast. Hij zegt nu ‘Dans!’ als hij de fantasievaarders betoverd heeft, om duidelijk te maken dat de draaiende beweging die je karretje maakt een dans moet voorstellen.

In de galerij met foto’s zijn ook aan aantal wijzigingen doorgevoerd. De schilderijen zwaaien je nu uit, en op de achtergrond hoor je alle figuren uit de attractie ‘tot ziens’ zeggen in verschillende talen.

Dit waren niet de enige wijzigingen van de afgelopen tijd. Vorige week schreven we al over extra atrributen en andere bewegingen van de voortuigen. De Efteling neemt de attractie flink op de schop.