Nieuwe avonturen op het vernieuwde Anton Pieck Plein: Poppentheater, gerestaureerde zweefmolen en meer!

09-05-2023

Hey EftelStats-lezers, heb je al gehoord van het vernieuwde Anton Pieck Plein? Het gezelligste oud-Hollandse plein van Nederland is nu nog beter dan ooit tevoren! Vandaag, op de verjaardag van Anton Pieck, opende het plein voor het eerst haar deuren en wij hebben alle nieuwigheden voor je op een rijtje gezet.

Als eerste hebben we het heropende Poppentheater, waar dagelijks voorstellingen plaatsvinden. Poppenkastspeler August en zijn aapje Aagje vertellen je alles over de avonturen die zij meemaken op het Anton Pieck Plein. Zo kom je alles te weten over het Ballonnenvrouwtje en de speciale tas van Bets! Check de actuele showtijden in de gratis Efteling-app.

Maar dat is nog niet alles. Ook de kleine Zweefmolen is geheel gerestaureerd en heeft vier nieuwe muzikale aapjes gekregen. Deze aapjes waren al getekend door Anton Pieck, maar hadden nog nooit een plekje gekregen op de zweefmolen. Efteling-ontwerper Karel Willemen maakte nieuwe schetsen en de afdeling Vormgeving en Decoratie vervaardigde de aapjes met de hand. Elk aapje houdt een ander instrument vast en samen vormen zij een apenorkest.

Maak kennis met de veelzijdigheid van Anton Pieck in een bijzondere tentoonstelling over zijn werk in het Efteling Museum. Ontdek prachtige etsen, houtsneden en inkttekeningen. Deze tijdelijke expositie kwam tot stand in samenwerking met het Anton Pieck Museum in Hattem.

Voor de Vermolen-molen maakte componist René Merkelbach een gloednieuw muziekstuk in Anton Pieck-thema. Wie er nu rondjes draait in één van de oudste draaimolens van Nederland wordt begeleid door de nieuwe draaiorgelmuziek, die klinkt alsof er altijd al is geweest.

Ben je benieuwd hoe deze charmante make-over van het Anton Pieck Plein tot stand is gekomen? Check dan zeker de video in dit artikel.

En als klap op de vuurpijl is de nostalgische fietsenmolen Vélodrome tijdelijk terug op het Anton Pieck Plein! Deze Vélodrome met 20 fietsen en 10 tweezitstoelen werd in 1920 in Parijs gebouwd en is nu weer te bewonderen op het plein. Dit is extra bijzonder omdat ontwerper Sander de Bruijn het wielershirt van Team Jumbo-Visma heeft ontworpen voor de komende Tour de France.

Ter ere van de 128ste verjaardag van Anton Pieck op 19 april organiseren we ook nog een tekenwedstrijd, speciaal voor jonge kunstenaars tot en met 12 jaar uit Nederland en Vlaanderen. Bedenk goed wat er voor jou sprookjesachtig is en maak kans op zes tickets voor de Efteling en een ereplaats in het Efteling Museum.

Kortom, er is genoeg te beleven op het vernieuwde Anton Pieck Plein. Kom snel langs en beleef de sfeer van weleer!

Bron: Efteling Blog

Jan van Haasteren Junior Max & Moritz Efteling 360 stukjes - Kinderpuzzel

Jan van Haasteren Junior Max & Moritz Efteling 360 stukjes - Kinderpuzzel

Bekijk dit product
Sprookjesboek van De Efteling

Sprookjesboek van De Efteling

Bekijk dit product
Bambolino Toys memo Jokie Efteling memory spelletje - geheugen spel - educatief speelgoed

Bambolino Toys memo Jokie Efteling memory spelletje - geheugen spel - educatief speelgoed

Bekijk dit product
Het Efteling Familiekookboek

Het Efteling Familiekookboek

Bekijk dit product