Efteling Knalt door Bezoekersplafond: Buitenlandse Plezierzoekers Stormen Betoverde Poorten binnen!

30-01-2024

Het sprookjesparadijs van Nederland, de Efteling, heeft in 2023 een klinkend record gebroken met een astronomische 5,56 miljoen bezoekers die door de betoverde poorten zijn gewandeld. Dit is niet zomaar een stijging, maar een enorme sprong vergeleken met de 5,43 miljoen bezoekers in het voorgaande jaar. Het is geen verrassing dat de Efteling, met zijn mix van nostalgische charme en moderne attracties, een magneet blijft voor plezierzoekers.

De internationale aantrekkingskracht van de Efteling is niets minder dan fenomenaal, met een groei van 33% in Duitse bezoekers, 12% in Engelse bezoekers en een verbazingwekkende groei van 48% in Belgische bezoekers. Het is duidelijk dat de Efteling de harten van mensen buiten onze eigen grenzen heeft veroverd.

Ondertussen lijkt het erop dat de Nederlanders ook niet genoeg kunnen krijgen van hun favoriete pretpark, met een flinke stijging in het aantal abonnementhouders in 2023. "Het feit dat onze groei in 2023 vooral door internationale bezoekers komt, voelt echt als de kers op de taart," zegt een trotse Fons Jurgens, algemeen directeur van de Efteling.

De Efteling heeft niet alleen de grenzen verlegd met het aantal bezoekers, maar ook met zijn inzet voor erfgoed en duurzaamheid. Het Anton Pieckplein heeft een frisse make-over gekregen met aandacht voor de draaimolens en een tijdelijke tentoonstelling over Anton Pieck in het Efteling Museum. De Droomvlucht, een van de meest geliefde attracties, heeft ook een opknapbeurt gekregen.

Op het gebied van duurzaamheid heeft de Efteling een enorme stap gezet met bijna 12.000 nieuwe zonnepanelen en een nieuw energiesysteem. Hiermee worden attracties zoals Fata Morgana en Bäckerei Krümel op een milieuvriendelijke manier gekoeld en verwarmd.

Met een recordjaar achter de rug en een rooskleurige toekomst in het verschiet, blijft de Efteling een plek waar dromen werkelijkheid worden. "We zijn dankbaar dat bezoekers ons steeds opnieuw weten te vinden," zegt Fons Jurgens. "Ik kijk enorm uit naar wat 2024 ons zal brengen." En wij ook, Fons. Wij ook.

Bron: Efteling Blog

Efteling Oberon met elfjes

Efteling Oberon met elfjes

Bekijk dit product
Jokie Efteling water tekenmat - creatief peuter speelgoed tekenen - Bambolino Toys

Jokie Efteling water tekenmat - creatief peuter speelgoed tekenen - Bambolino Toys

Bekijk dit product
Efteling doeboek

Efteling doeboek

Bekijk dit product
Pinkeltje - Pinkeltje in de Efteling

Pinkeltje - Pinkeltje in de Efteling

Bekijk dit product