Efteling in de Steigers: Bouwput Wordt Parkeerparadijs!

18-03-2024

Het is een komen en gaan van betonmolens, graafmachines en zwoegende bouwvakkers op het parkeerterrein van de Efteling. De sprookjesachtige rust die je binnen het park ervaart, is hier ver te zoeken. Maar geen paniek, lieve pretparkfanaten, dit is slechts een tijdelijke chaos in dienst van een groter doel: de Wereld van Parkeren.

In het najaar van 2023 is de Efteling begonnen met het creëren van een grandioos parkeerterrein voor de gasten en het personeel van het splinternieuwe Efteling Grand Hotel. Dat betekent een zee van parkeerruimte, pal voor het Huis van de Vijf Zintuigen, de iconische entree van het park. En alsof dat niet genoeg is, wordt de parkeerpromenade omgedoopt tot de Efteling Boulevard. Hoe chique wil je het hebben?

Maar dat is nog niet alles: de Efteling denkt ook aan haar mindervalide bezoekers. Speciale parkeerplaatsen worden gerealiseerd en de aanrijroute voor daggasten krijgt een stevige make-over. Een gloednieuwe rotonde moet zorgen voor een vlotte doorstroming van het verkeer. En ooit, als de sterren gunstig staan, zien we misschien zelfs een systeem voor kentekenherkenning.

De Efteling heeft ook gedacht aan de milieubewuste bezoekers. De laadpalen voor elektrische auto's, die tijdelijk in de ban zijn gedaan vanwege de werkzaamheden, keren binnenkort terug op parkeerterrein P2. Vergeet niet je eigen laadkabel mee te nemen, anders sta je daar mooi met je groene intenties.

Het nieuwe parkeerterrein van de Efteling wordt niet zomaar een saaie grijze vlakte. Nee, er wordt hard gewerkt aan een aangename wandelpromenade van de parkeerterreinen naar de hoofdingang. Verlichting, rolstoelvriendelijke bestrating en een beetje magie onderweg zijn in de maak.

Maar wat is een pretpark zonder een beetje mysterie? Op een van de percelen langs de Horst zijn bomen geveld om mogelijk een parkeerterrein te realiseren. Maar eerst wordt er grondig onderzoek gedaan naar eventuele archeologische waarde of oorlogsrestanten. Spannend!

Dus, beste Efteling-gangers, maak je geen zorgen over de huidige bouwwerkzaamheden. Het is even door de zure appel heen bijten, maar straks parkeer je je bolide op een heus parkeerparadijs. En dan begint het sprookje al voordat je het park betreedt.

Bron: Efteling Blog

Efteling - Jokie naar de dokter en andere verhalen

Efteling - Jokie naar de dokter en andere verhalen

Bekijk dit product
Jan van Haasteren Junior Max & Moritz Efteling 360 stukjes - Kinderpuzzel

Jan van Haasteren Junior Max & Moritz Efteling 360 stukjes - Kinderpuzzel

Bekijk dit product
En ze leven nog lang en gelukkig

En ze leven nog lang en gelukkig

Bekijk dit product
EFTELING KERSTBAL GLAS JET BOER SKIËR

EFTELING KERSTBAL GLAS JET BOER SKIËR

Bekijk dit product