Titel: "Stoom afblazen: Efteling's nostalgische treinen schakelen over op groene kracht!"

22-04-2024

Puf, puf, piep, piep! Het lijkt erop dat de Efteling haar nostalgische stoomtreinen een flinke opknapbeurt geeft. Maar maak je geen zorgen, puristen! De oude wereldcharme blijft behouden, alleen het hart wordt vervangen door een schonere, groenere motor. Ja, je leest het goed, de stoomtreinen in de Efteling worden elektrisch!

Sinds Aagje, de eerste stoomlocomotief, 55 jaar geleden haar wielen over de Efteling-rails liet rollen, hebben de treinen altijd op goede oude steenkool gereden. Maar tijden veranderen, en de Efteling heeft grote plannen om tegen 2030 klimaatneutraal te zijn en zelfs klimaatpositief in 2032. En om deze nobele doelen te bereiken, moeten de treinen een groene transformatie ondergaan.

Het plan? Elektrificatie. Maar voordat je begint te jammeren over het verlies van de authentieke stoomervaring, weet dan dat de Efteling er alles aan doet om de ouderwetse sfeer te behouden. Ze zullen zelfs showeffecten toevoegen om de nostalgische ervaring van een ritje in de stoomtrein te behouden. Dus, geen paniek, de Efteling Stoomtrein Maatschappij blijft de Efteling Stoomtrein Maatschappij.

En wie beter om deze delicate operatie uit te voeren dan smalspoor-specialist Alan Keef Ltd uit Herefordshire, VK? Deze jongens zijn geen onbekenden voor de Efteling. In 1991 bouwden ze de vierde en laatste locomotief voor de Efteling Stoomtrein Maatschappij, Trijntje. Met hun vijftig jaar ervaring in het veld, zijn ze de perfecte kandidaten om de treinen groen te maken zonder de ouderwetse charme te verliezen.

De Efteling Stoomtrein Maatschappij, opgericht in 1969, heeft een rijke geschiedenis. Het begon allemaal met de wens om een treintje in het park te hebben om bezoekers van de ingang naar het zwembad en terug te vervoeren. Sindsdien zijn vier locomotieven, Aagje (1911), Moortje (1907), Neefje (1914) en Trijntje (1991), een integraal onderdeel geweest van de Efteling-ervaring.

Dus, terwijl de Efteling zich opmaakt voor deze groene revolutie, kunnen we slechts hopen dat deze mix van oud en nieuw zal resulteren in een ervaring die zowel nostalgisch als toekomstgericht is. En wie weet? Misschien zullen we in de nabije toekomst zien dat meer pretparken volgen en hun eigen groene transformaties ondergaan. Het zal zeker een ritje zijn om naar uit te kijken!

Bron: Efteling Blog

Bambolino Toys water tekenmat Jokie Efteling - creatief peuter speelgoed tekenen

Bambolino Toys water tekenmat Jokie Efteling - creatief peuter speelgoed tekenen

Bekijk dit product
Pinkeltje - Pinkeltje in de Efteling

Pinkeltje - Pinkeltje in de Efteling

Bekijk dit product
LuVille Efteling Miniatuur Huis van Hans en Grietje - L11 x B9 x H9 cm

LuVille Efteling Miniatuur Huis van Hans en Grietje - L11 x B9 x H9 cm

Bekijk dit product
Efteling – Miniature Huis van Hans en Grietje  - l11xw8xh9cm - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Efteling – Miniature Huis van Hans en Grietje - l11xw8xh9cm - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Bekijk dit product