Titel: "Piraña 2.0: Wilder, Weter, Waanzinniger! Efteling's Wildwaterrivier Maakt Spetterende Comeback!"

28-06-2024

BAM! De wildwaterrivier Piraña is terug van weggeweest! Zaterdag 29 juni schiet de attractie weer op volle toeren en jij kan erbij zijn. Wat dacht je van een ontmoeting met de gloednieuwe waterspuwende Inca-goden?

Sinds november 2023 is de attractie onder het mes gegaan. En nee, geen kleine ingreep. De boel is flink onder handen genomen. Weg zijn de bejaarde rotsformaties en enter the nieuwe rotsen die jou een authentieke Piraña-ervaring bieden. Maar dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Die oude pompinstallatie? Die is vervangen door een monster dat maar liefst 5.000 liter water per seconde door de baan jaagt. En de besturingskasten, leidingen, kabels en noodverlichting hebben ook een flinke update gekregen. LED-verlichting is nu de norm en er hangen spiksplinternieuwe speakers en camera's rondom de baan. De buitengevel heeft een likje verf gekregen en het groen rond de attractie is ook helemaal vernieuwd.

Tijdens je boottocht word je van alle kanten belaagd door water. Je komt oog in oog te staan met de eerste nieuwe watergoden en je zicht wordt vertroebeld door de mist die uit hun monden stroomt. Pijlen van water lijken op je afgevuurd te worden en vertrouw ons, je wordt er kletsnat van.

Na de eerste waterval duik je de golven in en net wanneer je denkt dat je het ergste wel gehad hebt, word je verrast door een waterspuwende slang. Een half afgebroken en lekkend aquaduct zorgt ervoor dat water recht je bootje in stroomt. En dan zijn er nog de twee immense Inca-beelden die je de doorgang versperren met een muur van water.

De hoeveelheid water die je over je heen krijgt, wordt aangepast aan het seizoen en de buitentemperatuur. In de zomer word je dus kletsnat en in de winter iets minder.

En vergeet niet een bezoekje te brengen aan de nieuwe souvenirwinkel bij de attractie. Hier kun je je attractiefoto's en nieuwe Piraña-souvenirs scoren.

De Piraña is vanaf zaterdag 29 juni officieel weer geopend. Kom je deze zomer langs om alle vernieuwingen te ontdekken en de waterstralen te ontwijken? De Efteling is in de zomer meestal van 10.00 tot 22.00 uur geopend, waardoor je ook in de avond nog een spannend rondje kunt maken.

Bron: Efteling Blog

Raveleijn

Raveleijn

Bekijk dit product
Raveleijn 01. de magische pendel

Raveleijn 01. de magische pendel

Bekijk dit product
De Efteling sprookjes omnibus

De Efteling sprookjes omnibus

Bekijk dit product
Efteling – Miniature Huis van Hans en Grietje  - l11xw8xh9cm - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Efteling – Miniature Huis van Hans en Grietje - l11xw8xh9cm - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Bekijk dit product