Efteling Pakt Uit: Wonderlijke Voorleessprookjes voor Magische Thuisbeleving!

04-07-2024

Luister goed, sprookjesliefhebbers, want de Efteling gaat zich weer eens flink uitsloven voor jullie. Ter ere van de Dag van het Sprookje, die op 7 juli wordt gevierd, pakt het park uit met een serie van zeven Wonderlijke Voorleessprookjes. En we hebben het niet over zomaar wat sprookjes, nee, deze verhalen worden tot leven gebracht door de originele geluiden uit het Sprookjesbos. Gaat dat even een magische beleving worden!

In de Efteling zijn ze niet vies van een goed verhaal. Integendeel, het hele park bulkt van de verhalen, van het Sprookjesbos waar bomen een praatje met je maken en paddenstoelen je toezingen, tot de achtbanen die meer zijn dan een hoop staal. Nee, elke attractie is doordrenkt van sagen en legendes, en brengt je in een wereld van spanning en avontuur. En dat gaat nu dus ook thuis gebeuren met deze zeven Wonderlijke Voorleessprookjes.

Maar hoe werkt dat dan? Simpel. Je pakt je smartphone, iPad of laptop en surft naar efteling.com/voorleessprookjes. Daar kies je een van de zeven sprookjes en zet je de microfoon aan. Je hoort dan de welbekende melodie, Menuet in G, van de muzikale paddenstoelen. Begin met voorlezen en laat je verrassen door de geluiden uit het Sprookjesbos. Van de snurkende wachter uit het sprookje Doornroosje tot het gemekker van het kleinste geitje uit het sprookje De Wolf en de zeven Geitjes.

De Efteling, in 1952 opgericht door de Stichting Natuurpark de Efteling, is altijd een broedplaats van sprookjes, sagen en legenden geweest. Het Sprookjesbos in het hart van de Efteling is de plek waar deze verhalen tot leven komen. Vandaar dat de Efteling zichzelf ook wel de 'Hoeders van de sprookjes' noemt.

En waarom de Dag van het Sprookje op 7 juli? Nou, simpel, zeven is een sprookjesgetal. Denk maar aan de zeven geitjes die de wolf te slim af zijn, of de zeven dwergen die Sneeuwwitje in huis nemen. Of aan de zeven zeereizen van Sindbad de Zeeman of de zevenmijlslaarzen waarmee Klein Duimpje aan de reus ontsnapt. Een toepasselijker datum is er dus niet!

Dus, sprookjesfanaten, hou je klaar voor een flinke dosis magie op 7 juli. De Efteling gaat je betoveren met hun Wonderlijke Voorleessprookjes. En geloof ons, dat wil je niet missen!

Bron: Efteling Blog

Raveleijn

Raveleijn

Bekijk dit product
Jumbo Stratego Junior Efteling Joris en de Draak - Bordspel

Jumbo Stratego Junior Efteling Joris en de Draak - Bordspel

Bekijk dit product
Sprookjesboom: De Film

Sprookjesboom: De Film

Bekijk dit product
Polles Pannenkoekenboek

Polles Pannenkoekenboek

Bekijk dit product