"Danse Macabre: Gruwelplezier achter de Kapeldeuren! Nieuwe Efteling Sensatie Opent op Halloween"

11-07-2024

Eindelijk is het zover, het langverwachte spookspektakel Danse Macabre opent zijn deuren op 31 oktober 2024. Jarenlang is er in het diepste geheim gewerkt aan deze gruwelijke attractie en nu kunnen we eindelijk een eerste blik werpen op wat er zich achter die mysterieuze kapeldeuren afspeelt.

Zes sinistere koorbanken zijn met uiterste precisie de kapel ingebracht, een klusje dat volgens Strategisch projectleider Tim Nusselein niet voor de faint-hearted was. "Het was engineeren en puzzelen voor gevorderden", onthult hij. Deze koorbanken vormen het hart van de attractie, waar maar liefst 108 gasten tegelijk hun noodlot zullen ondergaan.

Buiten de kapel is er ook hard gewerkt. In het Huyverwoud is een onheilspellende brug geplaatst, die met respect voor de eeuwenoude bomen tot stand is gekomen. "We zijn een natuurpark met een attractiepark erin, dus elke boom is hier heilig", aldus uitvoerder Henk.

Binnen in de kapel is het een komen en gaan van oude bekenden en nieuwe gezichten. "In de kapel treffen we een hele hoop mooie dingen aan. Nieuwe dingen zoals bijvoorbeeld het prachtige immens grote orgel aan de wand en de koorbanken waarin de gast plaatsneemt. Maar we zien ook oude bekenden, zoals de dansende balustrades en in de nissen figuren die één op één uit het Spookslot afkomstig zijn", zegt ontwerper Jeroen Verheij.

Het is duidelijk dat Danse Macabre meer is dan zomaar een nieuwe attractie. Het is een eerbetoon aan de Efteling-geschiedenis en tegelijkertijd een sprong in de toekomst. Een toekomst waarin het griezeligste stukje Efteling een plek krijgt. We kunnen niet wachten tot 31 oktober, wanneer de eerste bezoekers hun dans met de dood kunnen aangaan. Maar tot die tijd houden we jullie natuurlijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Blijf dus vooral deze blog volgen, als je durft...

Bron: Efteling Blog

Zijn we d'r al?

Zijn we d'r al?

Bekijk dit product
Sprookjesboek van De Efteling

Sprookjesboek van De Efteling

Bekijk dit product
Jokie Badfiguren - badspeelgoed - Efteling

Jokie Badfiguren - badspeelgoed - Efteling

Bekijk dit product
Pinkeltje - Pinkeltje in de Efteling

Pinkeltje - Pinkeltje in de Efteling

Bekijk dit product