Zomerse Smulpartij: Pretpark Serveert Culinair Festijn!

15-07-2024

Zet je zonnebril op, gooi je haren los en maak je klaar voor een zomer vol culinaire ontdekkingen! Van zinderende mocktails tot knapperige naanta's met saté en een berg aan loaded nacho’s. Zet die tanden maar vast op elkaar, want tot en met 29 september kun je op diverse plekken in het park genieten van deze zomerse horecaspecials.

Bij het Zomerstrand kun je je dorst lessen met een zelf getapte beker slush (€ 2,90) in smaken als aardbei, framboos, citroen/limoen en cola. Tevens kun je voor een herbruikbare beker met slush (€ 5,50) kiezen. Het milieu lacht je toe!

Bij de Piraña-bar haal je de meest verfrissende Mojito- of Pina Colada-slush (€ 5,50). Voor € 4,50 extra tover je je mocktail om tot een cocktail met een heerlijk shotje rum.

Het chalet op het Ton van der Venplein en het Zomerstrand bieden ook mocktails (€ 6,-) aan in drie smaken: mango-perzik, aardbei-watermeloen en sinaasappel-grapefruit. Voor € 4,50 extra kun je van je mocktail een cocktail maken met een shotje wodka-raspberry.

In het rode Ruigrijk-chalet gaan de freakshakes (€ 6,50) je zeker niet onopgemerkt voorbij. Deze zomer zijn er twee verschillende smaken verkrijgbaar: aardbei-marshmallow en chocolade-karamel.

Bij Polles keuken en 't Poffertje kun je terecht voor zomerse ijsmocktails (€ 6,50). Van de fruitige en licht bittere ‘Sparkling Sunset’ tot de verfrissende ‘Fairy Lemon’ en de zoete ‘Strawberry Twinkle’. Voor € 4,50 extra voegen we een shotje rum toe aan je mocktail.

De Chocomel en Fristi Frozen (€ 4,50), inmiddels een vast onderdeel van de zomer, zijn te vinden bij de Verkleumde Kompel en enkele mobiele karren.

Ook presenteert het park een mobiele fruitkar die kleurrijke fruitsticks met aardbeien, druiven, meloen, watermeloen en ananas (€ 3,-) verkoopt.

Zin in ijs? In de Suykerbuyk zijn zomerse ijshoorns verkrijgbaar met smaken zoals Cookies & Cream-ijs met Oreo-kruimels, aardbeienijs met verse aardbeien, aardbeiensaus en slagroom. Of ga voor de Zomerse ijshoorn met cookies&cream en pistache ijs, verse mango, kletskop, sinaasappelsaus en slagroom bij Fabula.

Voor de ijsliefhebbers heeft het Zomerstrand ook een Ola-verkooppunt. Hier kun je vier gedipte verpakte ijsjes kopen: Dubbele Hittegolf (€ 4,50), Gouden Nevel (€ 4,80), Tropische Tornado (€ 4,30) en Jungle Bliksem (€ 4,30).

Bij de Suykerbuyk is deze zomer ook een ijskoffie special (€ 5,95) verkrijgbaar. Heerlijk met een bolletje vanille-ijs, karamelsiroop, slagroom, een mini stroopwafel en karamelblokjes.

Zin in iets hartigs? Op het Zomerstrand zijn deze zomer loaded nacho’s met tomaat, maïs, rode ui, lenteuitjes en kaas verkrijgbaar (€ 5,50).

Of probeer de naanta saté: een combinatie van naan- en pitabroodje gevuld met kipsaté, een mix van sla, gebakken uitjes en satésaus (€ 7,-). Er is ook een vegetarische optie beschikbaar.

Kortom, de zomer smaakt naar meer! Kom en geniet van al het lekkers dat het pretpark te bieden heeft.

Bron: Efteling Blog

Efteling baby gijsje op batterijen

Efteling baby gijsje op batterijen

Bekijk dit product
Het Efteling Familiekookboek

Het Efteling Familiekookboek

Bekijk dit product
Jumbo Stratego Junior Efteling Joris en de Draak - Bordspel

Jumbo Stratego Junior Efteling Joris en de Draak - Bordspel

Bekijk dit product
Thea Gouverneur - Borduurpakket met telpatroon - 2041A - Voorgesorteerde DMC Garens - Efteling - Aida - 80 cm x 30 cm - DIY Kit

Thea Gouverneur - Borduurpakket met telpatroon - 2041A - Voorgesorteerde DMC Garens - Efteling - Aida - 80 cm x 30 cm - DIY Kit

Bekijk dit product