Efteling's Winterse Waterwonder: Aquanura Maakt Spectaculaire Comeback!

23-07-2024

Pak je zwembanden en snorkels, pretparkfanaten! De Efteling bereidt zich voor op een winterse splash met een gloednieuwe Aquanura-show. De iconische watershow keert terug met een ongekende betovering door een fris muziekstuk en 'Bakens van Licht', die je zullen laten duizelen van verwondering.

Na deze zomer wordt Aquanura, het juweel van de Efteling, grondig onder handen genomen. Rond de vijver duiken vier zogeheten 'Bakens van Licht' op, lantaarns van een imposante 8 meter hoog die als sfeermakers dienen. Deze kolossen brengen de muzikale reis tot leven met thematische verlichting en transformaties. En zelfs de kikkers krijgen een make-over! Vanaf deze winter waan je je in een dag Efteling, begeleid door de klanken van het nieuwe muziekstuk en de licht- en showeffecten. Een toegift van emoties, herinneringen en belevingen van de dag, allemaal verpakt in dit betoverende spektakel.

Maar voordat we ons in de winterse magie storten, nemen we op 1 september afscheid van de huidige Aquanura-shows 'Eerste Efteling Symfonie' en de 'Tweede Efteling Symfonie'. Half november zal een andere bestaande show de plek van Aquanura tijdelijk innemen, zodat de bezoekers niet zonder een spectaculair slot van hun dagje Efteling zitten.

Geen zorgen, de 'Tiësto Efteling Aquanura Show' en de show ‘Aquanura, met een zachte G’ blijven in de line-up en zullen hoofdzakelijk opduiken bij speciale events.

En er is meer! De Efteling zet ook stappen op het gebied van duurzaamheid. De vuureffecten uit de show, en dus het gebruik van propaan, worden in de ban gedaan. Alle verlichting van de show wordt vervangen door LED. Dit brengt de Efteling dichter bij haar klimaatambities: klimaatneutraal in 2030 en klimaatpositief in 2032.

Ook in het Anderrijk, de thuisplaats van de Aquanura-vijver, is aan verduurzaming gewerkt. Zo zijn de gebouwen aangesloten op een warmte koude opslag (WKO), waardoor ze zonder aardgas verwarmd worden. De vijver profiteert hier ook van, zodat hij 's winters duurzaam vorstvrij blijft. Dankzij deze WKO-installatie is het gasverbruik van de Efteling gedaald met 20%.

Kortom, de Efteling zet weer een grote stap vooruit. De nieuwe Aquanura-show belooft een visueel en muzikaal spektakel te worden, terwijl het park ook stappen zet op het gebied van duurzaamheid. Wij kunnen niet wachten tot de winter!

Bron: Efteling Blog

Jumbo Stratego Junior Efteling Joris en de Draak - Bordspel

Jumbo Stratego Junior Efteling Joris en de Draak - Bordspel

Bekijk dit product
EFTELING KERSTBAL GLAS JOKIE

EFTELING KERSTBAL GLAS JOKIE

Bekijk dit product
De Efteling sprookjes omnibus

De Efteling sprookjes omnibus

Bekijk dit product
Efteling Kerstdorp - Met Muziek - Paddenstoel

Efteling Kerstdorp - Met Muziek - Paddenstoel

Bekijk dit product