Gezin Verwijderd na Ruzie op Parkeerterrein

02-09-2024

In een opmerkelijk incident op het parkeerterrein van de Efteling, werd een gezin de toegang tot het populaire pretpark ontzegd na een felle woordenwisseling en confrontatie met een 21-jarige medewerkster. Het voorval vond plaats op een drukke vrijdagmiddag en zorgde voor flink wat opschudding onder andere bezoekers.

Het begon allemaal toen de moeder van het gezin, eenmaal op het parkeerterrein aangekomen, besloot dat het toch handiger was om buiten het terrein langs de weg te parkeren. Een politieverklaring legt uit dat het gezin, in een poging het terrein te verlaten, pylonnen verplaatste die de uitgang blokkeerden. Dit trok de aandacht van de parkeerwacht, waarna de situatie snel escaleerde.

Tijdens de woordenwisseling stapten de twee 21-jarige dochters van het gezin uit de auto om verhaal te halen bij de medewerkster. Wat begon met woorden eindigde al snel in "duw- en trekwerk", waarbij de medewerkster aangaf pijn te hebben ervaren. Het tumult eindigde toen de vrouwen weer in de auto stapten, maar de gevolgen waren aanzienlijk.

De Efteling besloot het gezin de toegang tot het park te ontzeggen. Volgens een woordvoerder van het park, die sprak met de nieuwssite Looopings, was de beslissing onderdeel van hun beleid om de veiligheid en het welzijn van hun medewerkers te waarborgen. De politie werd ingeschakeld en beide dochters werden aangehouden. Na verhoor mochten ze weer naar huis, maar de ervaring zal ongetwijfeld een bittere nasmaak hebben achtergelaten.

Dit incident herinnert ons eraan dat zelfs een dagje Efteling, dat meestal in het teken staat van sprookjesachtige avonturen en plezier, soms anders kan lopen dan gepland. Het park zelf heeft verder geen commentaar gegeven op de zaak, maar het is duidelijk dat ze geen risico's nemen als het gaat om de veiligheid van hun medewerkers.

Bron: Omroep Brabant

Jumbo Premium Collection Puzzel Anton Pieck Efteling - Legpuzzel - 1000 stukjes

Jumbo Premium Collection Puzzel Anton Pieck Efteling - Legpuzzel - 1000 stukjes

Bekijk dit product
Efteling Waterbal

Efteling Waterbal

Bekijk dit product
Efteling Luville Miniaturen Kasteel van doornroosje

Efteling Luville Miniaturen Kasteel van doornroosje

Bekijk dit product
De Efteling sprookjes omnibus

De Efteling sprookjes omnibus

Bekijk dit product