Verzamel ze allemaal: De 14 nieuwste Efteling-miniaturen zijn hier!

11-09-2024

De herfst is begonnen en dat betekent dat de feestdagen langzaam dichterbij komen. Voor velen is dit het moment om het huis gezellig te maken en misschien zelfs al te beginnen met het opzetten van het kerstdorp. En wat is een kerstdorp zonder wat magie van de Efteling? Dit jaar zijn er maar liefst 14 nieuwe Luville Efteling-miniaturen verkrijgbaar die je kerstdorp naar een hoger niveau tillen.

Nieuwe aanwinsten voor jouw collectie

Vanaf begin september kun je jouw verzameling uitbreiden met enkele iconische Efteling-figuren en gebouwen. De miniaturen zijn verkrijgbaar bij de souvenirwinkel In den Ouden Marskramer in de Efteling zelf, maar ook bij diverse tuincentra verspreid over Nederland vanaf 11 november. Abonnementhouders krijgen zelfs een leuke korting, afhankelijk van hun type abonnement.

Spectaculaire aanvullingen

Het absolute pronkstuk van dit jaar is ongetwijfeld de indrukwekkende miniatuur van de divecoaster Baron 1898, compleet met licht en een forse afmeting van 56 x 22 x 23 centimeter. Voor € 300,- is dit misschien geen kleinigheidje, maar het is wel een blikvanger die elke verzamelaar wilt hebben.

Ook de geliefde personages Pardoes en Pardijn zijn nu verkrijgbaar als schattige miniaturen voor slechts € 15,-. Deze mag je echt niet missen als je een fan bent van de Efteling-magie.

Sprookjesbos en meer

Het Sprookjesbos is altijd goed vertegenwoordigd in de miniaturenreeks. Dit jaar kun je onder andere de wegwijzer van Roodkapje en een tafereel van De rode Schoentjes met licht aan je collectie toevoegen. Voor wie van geluidseffecten houdt, is er ook een miniatuur van Opa Gijs beschikbaar.

De imposante Djinn uit Fata Morgana en het gebouwtje van de Stenen Kip zijn ook te koop en brengen een stukje Anton Pieckplein naar je woonkamer. Beide miniaturen kosten € 28,-.

Magie van Raveleijn en meer

De poort van Raveleijn, compleet met brug en licht, is een prachtige replica die niet mag ontbreken in jouw Efteling-miniaturendorp. Voor € 30,- is hij van jou!

Andere nieuwkomers zijn het Lonkhuys met zijn unieke vorm en Herberg de Ersteling, beide met licht voor € 60,- per stuk. Deze miniaturen voegen een nostalgisch tintje toe aan jouw verzameling.

Waar wacht je nog op?

Of je nu een doorgewinterde verzamelaar bent of gewoon op zoek bent naar iets speciaals voor de feestdagen, deze nieuwe Efteling-miniaturen zijn de perfecte toevoeging aan je kerstdorp. Mis deze kans niet om een stukje Efteling in huis te halen!

Bron: Efteling Blog

Efteling – Miniature Huis van Hans en Grietje  - l11xw8xh9cm - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Efteling – Miniature Huis van Hans en Grietje - l11xw8xh9cm - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Bekijk dit product
Efteling doeboek

Efteling doeboek

Bekijk dit product
Raveleijn 01. de magische pendel

Raveleijn 01. de magische pendel

Bekijk dit product
Jokie Badfiguren - badspeelgoed - Efteling

Jokie Badfiguren - badspeelgoed - Efteling

Bekijk dit product