Efteling nu nog beter bereikbaar met gethematiseerde bussen en treinactie!

22-05-2023

De Efteling is misschien wel het bekendste pretpark van Nederland. Het park is enorm populair bij jong en oud. Maar hoe kom je er eigenlijk? Arriva en de Efteling hebben de handen ineen geslagen en nu kun je met de bus naar de Efteling! En niet zomaar een bus, nee, een bus in Efteling-thema.

De feestelijke rit van de Sprookjesbos-bus vond vanochtend plaats. Roodkapje, directie Arriva en Efteling, genodigden en natuurlijk bezoekers aan de Efteling en overige reizigers waren aanwezig bij deze bijzondere gelegenheid. In totaal rijden er vier gethematiseerde bussen op de lijnen 800 (tussen ’s-Hertogenbosch-Efteling) en 801 (tussen Tilburg-Efteling). De vertrektijden zijn afgestemd op de openingstijden van de Efteling. Deze buslijnen rijden direct en zonder tussenstops naar de Efteling!

Arriva en de Efteling zijn al een aantal jaar goede partners als het gaat om de bereikbaarheid in de regio. En met deze nieuwe bussen wordt de samenwerking nog verder uitgebreid. Jan Pieter Been, regiodirecteur Arriva, vertelt: “Met een dienstregeling die aansluit op de reisbewegingen van de bezoekers vergroten we het gebruik van het openbaar vervoer en intensiveren we onze samenwerking. Daar komen nu de nieuwe gedecoreerde bussen bij die op de Efteling-lijnen 800 en 801 gaan rijden.”

En er is meer goed nieuws voor Efteling-fans! Op vertoon van je Efteling Abonnement koop je voor € 5,- een Dalurendagkaart Efteling. Deze kaart is één dag onbeperkt geldig op alle Bravo-bussen van Arriva en Hermes in Brabant (met uitzondering van de Transferiumbussen en de Nightliners). Zelfs overstappen is mogelijk. Deze actie loopt tot en met 14 juli 2023.

Maar dat is nog niet alles. Arriva en de Efteling laten samen onderzoek uitvoeren naar een automatisch rijdende verbinding tussen het busstation bij de Hoofdentree van de Efteling en het Efteling Hotel. Met het onderzoek willen ze inzicht krijgen in mogelijke routes, doelgroepen, infrastructurele aandachtspunten en een advies voor de toekomst. Wie weet kun je binnenkort dus ook in een zelfrijdende bus naar de Efteling!

En als klap op de vuurpijl kun je nu ook extra voordelig naar de Efteling reizen met de trein en bus. Bestel hiervoor je combi-ticket via ns.nl/spoordeelwinkel en geef tijdens het bestellen aan dat je vanaf een Noord-Brabants station vertrekt. Een gecombineerd ticket voor volwassenen is beschikbaar vanaf € 48,-. Maak je gebruik van de aanbieding, reis dan met de trein naar 's-Hertogenbosch of Tilburg en stap daar over op de bus naar de Efteling.

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om de Efteling te bezoeken. En met de nieuwe gethematiseerde bussen wordt het nog leuker om er te komen!

Bron: Efteling Blog

Bambolino Toys badboekje Jokie Efteling - badspeelgoed - baby peuter speelgoed

Bambolino Toys badboekje Jokie Efteling - badspeelgoed - baby peuter speelgoed

Bekijk dit product
Efteling – Anton Pieck carrousel werkt op  batterijen - h25,5xd23cm - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Efteling – Anton Pieck carrousel werkt op batterijen - h25,5xd23cm - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Bekijk dit product
Efteling - Cadeaubon - 75 euro

Efteling - Cadeaubon - 75 euro

Bekijk dit product
Raveleijn

Raveleijn

Bekijk dit product