Hans en Grietje's Snoephuisje: De Magie Keert Terug in het Sprookjesbos!

15-10-2024

De magie van het Sprookjesbos komt weer tot leven, want het iconische snoephuisje van de heks uit het sprookje Hans en Grietje is bijna klaar voor zijn grote comeback. Na maanden van intensief onderhoud en liefdevol restauratiewerk, is de heropening van dit betoverende tafereel in zicht.

Een Glinsterend Nieuw Dak van Pannenkoeken

De pannenkoeken die het dak van het snoephuisje sieren, zijn met grote zorg opnieuw ingeschaduwd en gedecoreerd. Elk detail is met de hand aangebracht, waardoor het snoephuisje weer net zo verleidelijk oogt als in je mooiste dromen. Maar daar stopt het niet: de krakelingen en snoepjes stralen met een nieuwe verflaag, en het huisje krijgt een extra sprankelende afwerking met glitters.

Het Koekjespad: Een Zoete Toegang

Een nieuw koekjespad leidt de bezoekers straks naar de voordeur van het huisje. Deze laatste fase van het project, inclusief de heraanleg van de tuin, is afhankelijk van het weer, maar als alles meezit, kunnen bezoekers vanaf eind november weer genieten van dit tijdloze sprookje.

Het Verhaal van Hans en Grietje

Het sprookje van Hans en Grietje kent een rijke geschiedenis in de Efteling. Sinds 1955 maken de avonturen van broer en zus deel uit van het Sprookjesbos, gebaseerd op de beroemde schetsen van Anton Pieck. Het verhaal is een klassieker: de kinderen worden alleen gelaten in het bos en vinden hun weg naar een huisje van lekkernijen, waar ze de gemene heks moeten overwinnen om hun vrijheid te herwinnen.

Met het snoephuisje dat binnenkort weer in volle glorie te bewonderen is, kunnen jong en oud zich opnieuw onderdompelen in dit betoverende verhaal. Houd je ogen open voor de officiële heropening, en bereid je voor op een bezoek dat je smaakpapillen en je fantasie zal prikkelen!

Lees ook: Meer Efteling-nieuws en updates.

Bron: Efteling Blog

En ze leven nog lang en gelukkig

En ze leven nog lang en gelukkig

Bekijk dit product
Polles Pannenkoekenboek

Polles Pannenkoekenboek

Bekijk dit product
Jan van Haasteren Efteling Sprookjesbos puzzel - 1000 stukjes

Jan van Haasteren Efteling Sprookjesbos puzzel - 1000 stukjes

Bekijk dit product
Baron 1898

Baron 1898

Bekijk dit product