Muziek van Danse Macabre Verovert Nederland: Heb Jij Het Al Gehoord?

19-10-2024

19 oktober 2024

Het aftellen is begonnen: nog slechts 13 dagen voordat de nieuwe attractie Danse Macabre haar deuren opent voor het publiek! Om de spanning op te bouwen, wordt de muziek van deze mysterieuze attractie nu al overal in het land ten gehore gebracht.

Vandaag was de herkenbare melodie van Danse Macabre op verschillende plekken in Nederland te horen. Heb jij het ook al ergens gehoord?

Van Treinstation tot Draaiorgel op de Weekmarkt

Op de grote treinstations in Utrecht, ’s Hertogenbosch en Amsterdam speelde een violisten-kwartet, geheel in stijl gekleed, de iconische melodie voor de aanwezige reizigers. Ook in andere steden weerklonk de muziek uit carillons. Zelfs op pleinen en markten brachten draaiorgels de muziek ten gehore, een prachtige knipoog naar Esmeralda, het bekende draaiorgel van de familie Charlatan.

Bladmuziek voor Iedereen

De muziek van Danse Macabre is niet eenvoudig om te spelen. Om iedereen de kans te geven om de melodie te leren, is er bladmuziek beschikbaar gemaakt voor zowel beginners als gevorderden. Laat ons meegenieten van jouw muzikale talenten op social media! Tag @efteling of gebruik #dansemacabre. Download de bladmuziek hier.

150 Jaar Oude Muziek in een Nieuw Jasje

De Danse Macabre begon als gedicht, dat door de componist Camille Saint-Saëns werd omgezet in muziek. De zang werd uiteindelijk vervangen door de iconische vioolklanken die we kennen uit het Spookslot. Componist René Merkelbach heeft samen met zijn orkest van maar liefst 75 musici de muziek van Danse Macabre opnieuw opgenomen. De nieuwe muziek is binnenkort te beluisteren op Spotify en andere streamingdiensten.

Bron: Efteling Blog

Efteling Luville - Miniaturen - de Draak

Efteling Luville - Miniaturen - de Draak

Bekijk dit product
Efteling - Max

Efteling - Max

Bekijk dit product
Jan van Haasteren Junior Max & Moritz Efteling 360 stukjes - Kinderpuzzel

Jan van Haasteren Junior Max & Moritz Efteling 360 stukjes - Kinderpuzzel

Bekijk dit product
Het Efteling Familiekookboek

Het Efteling Familiekookboek

Bekijk dit product