Beleef de magie van Danse Macabre: Paul van Loon's nieuwste avontuur en Efteling's griezelige verrassing

22-10-2024

Op 22 oktober 2024 verschijnt het nieuwste meesterwerk van Paul van Loon, getiteld 'Danse Macabre – Het begin'. Dit kinderboek belooft een spannend avontuur te worden en vormt de perfecte voorloper op wat een huiveringwekkende ervaring in de Efteling zal zijn. Het verhaal neemt je mee naar een mysterieuze abdij, waar het kwaad op de loer ligt en gevaar om elke hoek schuilt. Maar dat is nog niet alles! Op 31 oktober opent de Efteling een gloednieuw themagebied op de plek van het oude Spookslot, met een attractie die je gegarandeerd kippenvel bezorgt: Danse Macabre.

Het verhaal achter 'Danse Macabre – Het begin'

Het boek speelt zich af op 13 oktober 1876 en draait om de jonge Florian en Isabella. Ondanks de waarschuwingen van hun pleegvader Damian, een violist, besluiten ze naar de abdij te gaan op de avond dat het orkest de Danse Macabre speelt. Wat ze daar ontdekken is angstaanjagend: een zwarte schaduw trekt over de muzikanten en de abdij begint in te storten. De brokstukken vliegen in het rond en de kinderen moeten een manier vinden om te ontsnappen aan het Onnoembare dat jacht maakt op Isabella. Waarom is ze zijn doelwit, en wat wil hij van haar?

Perfect voor jonge lezers

'Danse Macabre - Het begin' is ideaal voor kinderen vanaf 9 jaar en komt uit in een prachtige gebonden editie met full-colour illustraties. Het boek is verkrijgbaar voor €23,99 en ligt vanaf vandaag in de winkel. Je kunt het vinden bij diverse boekhandels, in de souvenirwinkel Efteldingen, en vanaf 31 oktober ook in de griezelige winkel Dr. Charlatans Kwalycke Zaken in het Huyverwoud, midden in de Efteling.

Over de meester van griezelverhalen

Paul van Loon is een geliefde schrijver die al meer dan 40 jaar kinderen in binnen- en buitenland weet te betoveren met zijn verhalen. Bekend van onder andere Dolfje Weerwolfje en de Griezelbus, heeft hij een unieke gave om lezers mee te nemen naar de Andere Werkelijkheid. Zijn boeken zijn een mix van spanning, humor en een vleugje griezel, en worden door miljoenen kinderen verslonden. Zijn nieuwste boek is wederom een bewijs van zijn talent om kinderen van 7 tot 99 jaar te laten genieten van een goed verhaal.

Een bezoek aan de Efteling wordt nóg spannender

Met de opening van het Danse Macabre themagebied belooft de Efteling een ervaring die je niet snel zult vergeten. Het belooft een plek te worden waar je je fantasie de vrije loop kunt laten en kunt genieten van de magie die alleen de Efteling kan bieden. Durf jij het aan om de abdij te betreden?

Bron: Efteling Blog

Raveleijn - De bende van de Witte Veer

Raveleijn - De bende van de Witte Veer

Bekijk dit product
De Sprookjessprokkelaar

De Sprookjessprokkelaar

Bekijk dit product
Sprookjesboek van De Efteling

Sprookjesboek van De Efteling

Bekijk dit product
LuVille Efteling Miniatuur Langnek - L30,5 x B22 x H34,5 cm

LuVille Efteling Miniatuur Langnek - L30,5 x B22 x H34,5 cm

Bekijk dit product