Titel: "Efteling Ontmaskerd: Zeven Weetjes Die Je Nog Niet Wist Over Nederlands Magische Pretparkparadijs"

21-08-2023

Het lijkt erop dat de Efteling, het pretpark dat we allemaal kennen en waar we van houden, de mensen blijft verbazen. Maar hoe goed ken je het park echt? Hier zijn zeven weetjes die je waarschijnlijk nog niet kende.

Hoeveel mensen nemen elke dag de tijd om een wereld van wonderen te ervaren? De Efteling is 365 dagen per jaar geopend, en het aantal bezoekers varieert enorm. Van megadrukte in het hoogseizoen tot een rustige sfeer tijdens de doordeweekse dagen buiten de vakanties. In 2022 verwelkomde het park maar liefst 5,43 miljoen bezoekers. En met de mogelijkheid om online de drukteverwachting te checken, is het plan van je dagje uit nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Met meer dan 60 attracties, waaronder de 30 sprookjes in het Sprookjesbos, is er voor elk wat wils. Van adembenemende achtbanen tot rustige boottochtjes, de Efteling heeft het allemaal.

En als je je ooit hebt afgevraagd hoe groot het park is, het is maar liefst 140 voetbalvelden groot! Maar voordat je denkt dat dit ruimte biedt voor nog meer attracties, zet dat idee maar uit je hoofd. De natuur speelt een grote rol in de Efteling, met de Stichting Natuurpark de Efteling als enige aandeelhouder. De groene omgeving is een essentieel onderdeel van de Efteling-ervaring en wordt door gasten gemiddeld met een 9 gewaardeerd!

Het park heeft momenteel zes achtbanen, van de Python die in 1981 werd geopend tot de familie-achtbaan Max & Moritz. Maar voor de echte durfals is er nog veel meer te beleven, zoals de Schipschommel de Halve Maen en het vervloekte huis Villa Volta.

Als het gaat om het eigendom van de Efteling, is de Stichting Natuurpark de Efteling de enige aandeelhouder. De winsten worden teruggestort in de 'Wereld van de Efteling', wat betekent dat het park in zelfstandigheid kan blijven bestaan. De directie bestaat uit vier personen, ieder met een eigen expertise.

En wat is de oudste attractie van de Efteling? Dat is zonder twijfel het Sprookjesbos dat in 1952 werd geopend. En de oudste achtbaan? Dat is de Python, die in 1981 de deuren opende.

Wat betreft overnachten in de Efteling, dat kan nog niet. Maar vanaf 2024 kun je slapen ín het park, met de opening van het Efteling Grand Hotel. Tot die tijd kun je terecht in het Efteling Hotel of in vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land. Met bijna 3900 bedden voor bezoekers, is de Efteling een bestemming waar je echt in kunt duiken!

Bron: Efteling Blog

Efteling - Sprookjesboom - l9,5xb7,5xh10cm - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Efteling - Sprookjesboom - l9,5xb7,5xh10cm - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Bekijk dit product
Efteling Raveleijn

Efteling Raveleijn

Bekijk dit product
Baron 1898

Baron 1898

Bekijk dit product
Baron 1898

Baron 1898

Bekijk dit product