"Kerstexplosie in de Efteling: 17 Nieuwe Miniaturen om je Dorp te Boosten!"

27-08-2023

Bijt je nagels maar af in anticipatie, want de Efteling komt met 17 gloednieuwe miniaturen om je kerstdorp mee te pimpen! Dit jaar staan de schijnwerpers op speeltuin Kindervreugd, een nostalgisch stukje Efteling-plezier tussen het Volk van Laaf en Villa Volta. En dat is nog maar het begin.

De nieuwe lichting bevat ook Max en Moritz op hun zeepkist, Sindbad in zijn boot en een paar klassiekers uit het Sprookjesbos. Ze zijn vanaf volgende week te scoren bij Efteling-souvenirwinkel In den Ouden Marskramer. Daar kun je ook oudere miniaturen opduikelen om je collectie mee aan te vullen. Abonnementhouders krijgen, op vertoon van hun pas, de gebruikelijke 5% korting. De meeste miniaturen liggen ook in de schappen van diverse tuincentra in Nederland. Maar let op: de prijzen kunnen fluctueren door de stijgende markt.

Deze nieuwe attractie-miniaturen gaan je miniatuurdorp naar een hoger niveau tillen! De Halve Maen (26 cm hoog, € 200,-) komt met lampjes, en de Vlindermolen (21 cm hoog, € 250,-) heeft niet alleen licht, maar draait ook nog eens rond.

Als extraatje zijn er dit jaar ook speciale Efteling-miniaturen. Baby Gijs (€ 27,50) is exclusief in de Efteling te verkrijgen. Het Lariekoekhuys uit het Volk van Laaf (€ 100,-) brengt leven in de brouwerij. De drie paddenstoelen van het Paddenstoelenparcours (€ 55,-) staan mooi naast de kabouterhuisjes. De Kabouterboom met Muziekkabouter zorgt voor een bijzondere sfeer met licht en geluid, en de muzikale paddenstoel (€ 20,-) maakt het helemaal af.

Deze Efteling-bewoners geven persoonlijkheid aan je miniatuurdorp: Moritz, Max en Sindbad (elk € 17,50). Baby Gijsje, exclusief verkrijgbaar in de Efteling, komt met geluid voor € 27,50.

Het Laafse Lariekoekhuys (€ 100,-) met licht en beweging is een must-have. Het putje van Assisi (€ 15,-) kan je vinden bij het Anton Pieck Museum in Hattem en misschien binnenkort ook in jouw miniatuurdorp. Met een Wonderwachter (met echt licht € 15,-) geef je je dorp licht.

Bouw je eigen Efteling-miniatuurspeeltuin met deze toestellen: Heksenmuts (€ 15,-), Schommelschuitje (€ 10,-), Apenmolen (€ 15,-), Schommelpaardje (€ 7,50) en Rolton (€ 10,-).

Voeg tot slot een Efteling-plattegrond toe (€ 20,-), de Kabouterboom met licht, geluid en de Muziekkabouter (€ 45,-), of een muzikale paddenstoel met geluid (€ 20,-) en maak je dorp compleet.

Bron: Efteling Blog

Identity Games Monopoly Efteling - Bordspel - Nederlandstalig

Identity Games Monopoly Efteling - Bordspel - Nederlandstalig

Bekijk dit product
Baron 1898

Baron 1898

Bekijk dit product
Raveleijn

Raveleijn

Bekijk dit product
Efteling doeboek

Efteling doeboek

Bekijk dit product