"Magische Make-over: Anton Pieckplein in Efteling Schittert na Spectaculaire Vernieuwing!"

01-09-2023

Houd je vast, pretparkfanaten! De Efteling heeft ons weer verrast met een nieuwe aflevering van hun YouTube-serie De Magische Klok die ons meeneemt op een nostalgische reis door de geschiedenis van het Anton Pieckplein. Dit charmante hoekje van het park, vernoemd naar de kunstenaar die de Efteling zijn magische touch gaf, is ondergedompeld in geschiedenis en kreeg dit jaar een make-over om u tegen te zeggen.

Anton Pieck, de man achter de magie, heeft van 1952 tot 1975 niet alleen talloze sprookjes in het Sprookjesbos ontworpen, maar ook vele gebouwen, wegwijzers, souvenirs en decoraties. Met 1500 ontwerptekeningen op zijn naam, heeft deze man de Efteling getransformeerd tot het betoverende park dat het vandaag is.

Dit jaar, op de verjaardag van Anton Pieck, 19 april, werd het Anton Pieckplein heropend, getransformeerd en vernieuwd. Met meer groen en een aantal spannende nieuwigheden, heeft het plein een charmante make-over gekregen. De Drinkebroer, een karakteristieke waterpomp, beweegt weer en de kleine zweefmolen is volledig gerestaureerd met vier nieuwe muzikale aapjes.

Hoogtepunt van de vernieuwing is het verhaal van poppenkastspeler August en zijn aapje Aagje, die in het kleinste theatertje van de Efteling hun avonturen delen. En alsof dat nog niet genoeg is, is er in het Efteling Museum een tentoonstelling gewijd aan het werk van Anton Pieck.

En stel je dit eens voor: rondjes draaien op de Vermolen Molen, één van de oudste draaimolens van Nederland, begeleid door een gloednieuw muziekstuk, gecomponeerd door René Merkelbach in Anton Pieck-thema. Het klinkt alsof het er altijd al is geweest. En nu kunnen fans van de Efteling deze muziek ook thuis of onderweg beluisteren, want het album Op het Anton Pieckplein staat op Spotify.

Maar wacht, er is meer! De Vermolen Molen muziek is niet opgenomen in een studio, maar bij het draaiorgel zelf! Luister naar de bonustrack Poppenkast voor de muziek uit het kleinste theatertje van de Efteling, terwijl de track Muziekdoosje de muziek van de Vermolen Molen laat horen zoals een muziekdoosje het speelt.

Dus mensen, zet je schrap voor een charmante make-over van het Anton Pieckplein. Het mag dan wel een van de oudste delen van het park zijn, maar het is nog springlevend en klaar om een nieuwe generatie Efteling-fans te betoveren.

Bron: Efteling Blog

Jan van Haasteren Junior Max & Moritz Efteling 360 stukjes - Kinderpuzzel

Jan van Haasteren Junior Max & Moritz Efteling 360 stukjes - Kinderpuzzel

Bekijk dit product
Efteling - Pagode - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Efteling - Pagode - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Bekijk dit product
Efteling – Miniature Huis van Hans en Grietje  - l11xw8xh9cm - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Efteling – Miniature Huis van Hans en Grietje - l11xw8xh9cm - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Bekijk dit product
Efteling - Cadeaubon - 75 euro

Efteling - Cadeaubon - 75 euro

Bekijk dit product