"Bloed, zweet en paddenstoelen: Sprookjesbos klaar voor spectaculaire heropening van Paddenstoelendorp!"

15-09-2023

Zet je schrap, kiddo's! Ons geliefde Paddenstoelendorp in het betoverende Sprookjesbos opent volgende week zijn deuren weer na een grondige opknapbeurt. Drie volledig vernieuwde paddenstoelen, barstensvol extra details en levendigheid, staan te popelen om ontdekt te worden. En deze keer, houd je vast, zijn ze toegankelijk voor álle kinderen, rolstoel of niet!

Er is sinds de lente flink gezwoegd en gezweet om het Paddenstoelendorp in zijn oude glorie te herstellen, en deze week zijn eindelijk alle klusjes geklaard. Dus pak je agenda en markeer de heropening volgende week met een dikke rode stift!

De vernieuwde paddenstoelen zijn het resultaat van het bloed, zweet en tranen van Efteling-ontwerper Karel Willemen. Hij heeft een fris ontwerp getekend, geïnspireerd op de magische sfeer van Anton Pieck. Met het 3D-model van de originele paddenstoelen als uitgangspunt, heeft Karel de paddenstoelen een modern tintje gegeven. Hij heeft er niet alleen voor gezorgd dat ze voldoen aan de huidige regelgeving, maar vooral dat ze toegankelijk zijn voor iedereen. De doorgangen en stelen van de paddenstoelen zijn verbreed, de drempels zijn verdwenen, en zelfs de positie van één van de paddenstoelen is gewijzigd om de toegankelijkheid te verbeteren.

Maar dat is nog niet alles! Karel heeft de paddenstoelen ook voorzien van allerlei nieuwe details. Denk aan een kraagje tussen de steel en de hoed, een luikje dat op een kier staat, een nieuw boekenplankje, een belletje aan de buitenkant, nieuwe lantaarntjes en een klein kacheltje in de wand van de paddenstoel met de schoorsteen. Je hoort zelfs een kabouter snurken vanaf de 'zolder'. Deze nieuwe elementen zorgen voor een extra levendige sfeer.

Het Paddenstoelendorp, dat in 1952 werd ontworpen door Anton Pieck, was alleen toegankelijk voor kinderen. Een bordje aan een laag houten poortje luidde: 'Hier moeten ouders stillestaan – Kinderen mogen verder gaan'. Sinds 2017 was het Paddenstoelendorp enkel een 'kijk-tafereel', maar die tijd is nu gelukkig voorbij.

Dus trek je stoutste schoenen aan en ontdek het vernieuwde Paddenstoelendorp in het Sprookjesbos. Met de heropening van het Paddenstoelendorp is het Kabouterdorp weer één groot geheel. En vergeet niet om een kijkje te nemen bij de paddenstoel met de schoorsteen, daar vind je een schattig kacheltje. Oh, en let op het nieuwe belletje aan de buitenkant van één van de paddenstoelen, ontworpen door Karel Willemen. Een avontuur voor jong en oud!

Bron: Efteling Blog

Efteling - Max

Efteling - Max

Bekijk dit product
Efteling Raveleijn

Efteling Raveleijn

Bekijk dit product
De Efteling sprookjes omnibus

De Efteling sprookjes omnibus

Bekijk dit product
Polles Pannenkoekenboek

Polles Pannenkoekenboek

Bekijk dit product