Efteling langer open met Hemelvaart en Pinksteren: nieuwe attracties en parkshows!

11-05-2023

De Efteling is extra lang open met Hemelvaart en Pinksteren! Dat betekent dat je nog langer kunt genieten van alle achtbanen, sprookjes en gratis parkshows. En dat is nog niet alles, want er zijn ook een aantal nieuwe attracties en parkshows die je niet wilt missen.

Op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei is de Efteling geopend van 10.00 uur 's ochtends tot maar liefst 20.00 uur 's avonds! Ook op de andere dagen tijdens Hemelvaart en Pinksteren kun je extra lang genieten van het park. Let op, om de Efteling te bezoeken heb je een geldig entreebewijs én een reservering nodig.

Niet te missen attracties en nieuwigheden

Neem een kijkje op het Anton Pieck Plein, dat in april is vernieuwd. Zo is de kleine Zweefmolen helemaal gerestaureerd, is er in het Efteling Museum een tijdelijke expositie over Anton Pieck en is de fietsmolen Vélodrome tijdelijk terug. Ook is er in het poppentheater weer poppenspel te zien, net als vroeger.

De attractie Droomvlucht kreeg afgelopen winter een opfrisbeurt en straalt als nooit tevoren. En sla de waterachtbaan De Vliegende Hollander zeker niet over. Stap in één van de boten en aanschouw de vernieuwde scène.

Wat lekkers eten en drinken

Restaurant Kashba is de thuishaven van Sindbad de Zeeman. Geniet hier van het vertrouwde assortiment van La Place en een aantal speciale gerechten met een oriëntaalse twist. Pannenkoekenrestaurant Polles Keuken heeft nieuwe pannenkoekenspecials en er is een nieuwe Efteling-smaak én nieuwe souvenirbeker verkrijgbaar in de Coca Cola Freestyle-automaten D’n Dorstlesser. Overal in het park vind je verkoelende drankjes en ijsjes en sinds kort kun je bij horecalocatie Kogeloog genieten van heerlijke stroopwafels met óf zonder chocoladedip.

Ontdek de nieuwe parkshows

Strijk neer op één van de bankjes in het Openluchttheater midden in het Sprookjesbos en luister naar de nieuwe verhalen van de Sprookjesbosbewoners. Dit keer heeft Wolf een oneerlijk pannetje bedacht om aan eten te komen! En als Heks hoort dat ze niet op het feestje van Assepoester mag komen, wint ze op wraak. Als dat maar goed komt!

In het kleinste theatertje van de Efteling vertelt poppenkastspeler August met zijn aapje Aagje over de avonturen die zij meemaken op het Anton Pieck Plein.

Of bezoek de magische stad Raveleijn, waar de vijf ruiters om hulp worden gevraagd door gravin Halina. In deze spectaculaire show van ongeveer 20 minuten zie je spannende stunts met paarden en indrukwekkende effecten.

In het Reizenrijk zingen Jokie en Jet nieuwe liedjes! En heb je het mysterieuze verhaal van Virginie en Otto Charlatan al gehoord? Zij zijn samen met hun draaiorgel Esmeralda neergestreken in de buurt van de bouwplaats van Danse Macabre en zijn zoekende waarom ze juist hier zijn beland. Eindig je dag met de spetterende show Aquanura, een muzikale watershow op de vijver bij het Dwarrelplein.

Ontmoet en begroet jouw favoriete Efteling-bewoners

Tijdens Hemelvaart en Pinksteren is er extra veel entertainment te vinden in het park! Pardoes én Pardijn verwelkomen je in de ochtend bij het Huis van de Vijf Zintuigen. Op het Dwarrelplein kun je zomaar Roodkapje of Ruiter Thomas tegenkomen en op het Max & Moritz Plein vind je Bakker Krümel en Frau Schmetterling. Heb je de verhalen van de Sprookjesspro

Bron: Efteling Blog

Efteling Raveleijn

Efteling Raveleijn

Bekijk dit product
Sprookjes Van De Efteling

Sprookjes Van De Efteling

Bekijk dit product
Jumbo Mens Erger Je Niet Efteling Sprookjesboom - Bordspel

Jumbo Mens Erger Je Niet Efteling Sprookjesboom - Bordspel

Bekijk dit product
Efteling Kerstdorp - Met Muziek - Paddenstoel

Efteling Kerstdorp - Met Muziek - Paddenstoel

Bekijk dit product