Titel: "Efteling Pakt Uit: Vorstelijk Parkeren en Betoverende Bouwplannen!"

31-10-2023

Let op, let op! Het magische rijk van de Efteling gaat groots uitpakken en hoe! De komende jaren wordt er flink geklust op het parkeerterrein van dit oer-Hollandse pretpark. De bouwhelmen zijn al opgezet en de eerste werkzaamheden zijn reeds van start gegaan.

We trappen af met een gloednieuw parkeerterrein exclusief voor de gasten van het Efteling Grand Hotel. Een vorstelijk ontvangst voor de hotelgasten, waarbij ze hun koets kunnen parkeren op een apart terrein voor het Huis van de Vijf Zintuigen. De parkeerpromenade wordt de rode loper voor de gasten en ligt aan beide kanten van het parkeerterrein. Een onderdoorgang wordt gecreëerd zodat de gasten in stijl voor de deur van het hotel kunnen uitstappen, zonder de parkbezoekers in de weg te zitten. Ook wordt er een nieuwe uitrijbaan op het hoofdparkeerterrein aangelegd. De planning is om deze koninklijke klus rond de zomer van 2024 af te ronden.

Maar daar stopt het niet, nee nee! Na de aanleg van het parkeerterrein voor de gasten van het Efteling Grand Hotel, gaat de Efteling de parkeerbanen en -vakken van het huidige parkeerterrein onder handen nemen. Ze worden verbreed en de in- en uitrijbanen en de looproutes worden aangepast om de doorstroming te verbeteren. Deze operatie wordt over een aantal jaren verspreid, dus geduld is een schone zaak.

En wat gebeurt er tijdens de werkzaamheden? Minder parkeergelegenheid op het hoofdparkeerterrein. Maar geen paniek, de Efteling heeft het allemaal onder controle en kijkt naar passende oplossingen. Vanaf half november kunnen de gasten bijvoorbeeld hun koets parkeren op het parkeerterrein bij Raveleijn.

Dus, beste bezoekers, houd rekening met wat bouwrumoer op het parkeerterrein de komende tijd, maar wees gerust, de magie van de Efteling blijft onveranderd. De Efteling gaat voor goud en dat belooft wat voor de toekomst!

Bron: Efteling Blog

Pinkeltje - Pinkeltje in de Efteling

Pinkeltje - Pinkeltje in de Efteling

Bekijk dit product
Raveleijn

Raveleijn

Bekijk dit product
Efteling miniaturen Luville - Pardoes

Efteling miniaturen Luville - Pardoes

Bekijk dit product
Identity Games Monopoly Efteling - Bordspel - Nederlandstalig

Identity Games Monopoly Efteling - Bordspel - Nederlandstalig

Bekijk dit product