Titel: "Een Sprookjesachtig Rustige Dag in de Efteling? Volg deze Slimme Tips!"

02-11-2023

Strategieën voor een Rustige Dag in de Efteling

02 november 2023

Als je ooit hebt gedroomd van een ontspannen, rustige dag in de Efteling, hebben we goed nieuws voor je. De truc is om de schoolvakanties en weekenden te vermijden. Kijk op efteling.com, waar je een handige kalender vindt die je laat weten of het een rustige, normale of drukke dag wordt. Het houdt rekening met historische data en bekende evenementen.

Nog een tip voor de doordeweekse dagjesmensen: je krijgt meer ritjes in je favoriete attractie en je Efteling-tickets zijn vaak goedkoper. Klinkt dat als muziek in je oren?

Maar ook als je gebonden bent aan de schoolvakanties, wees niet getreurd! De Efteling is 365 dagen per jaar geopend en elk seizoen heeft zijn eigen charme. Laat je in de lente verwonderen door overweldigende bloesems in het Sprookjesbos en geniet in de zomer van de lekkere lange dagen. In de herfst blazen intense kleuren je omver en in de winter verandert de Efteling in een sprookjesachtige wereld vol twinkelende lichtjes en warme Vreugdevuren.

Ben je een planner? De Efteling-app is je beste vriend. Het geeft je een overzicht van alle actuele wachttijden. Zo kun je gemakkelijk zien waar de kortste wachtrijen zijn en je kunt zelfs een seintje ontvangen wanneer een wachtrij onder een bepaalde tijd zakt.

En als je slim wilt zijn, begin dan je dag achteraan. Veel gasten beginnen hun Efteling-bezoek bij de eerste attracties die ze tegenkomen, terwijl het in de achterste hoeken van het park vaak rustiger is. Dus begin bij Droomvlucht of Vogel Rok en bezoek later op de dag de attracties dichtbij de ingang van het park.

Voor de soloreizigers onder ons: kies voor de single rider wachtrij. Deze zijn te vinden bij Baron 1898, Python, Symbolica, De Vliegende Hollander, Max & Moritz en Joris en de Draak. Hierdoor wordt de wachtrij korter voor iedereen!

En voor de ouders met baby's, maak gebruik van de babyswitch. Eén ouder sluit aan in de wachtrij, terwijl de andere ouder met de baby wacht. Wanneer de ouder de attractie heeft bezocht, neemt deze de baby over. De andere ouder kan dan de attractie bezoeken zonder in de rij te staan. Zo sta je dus maar één keer in de rij.

En als je echt in alle rust de Efteling wilt bezoeken, overweeg dan om te blijven slapen. Een overnachting is altijd inclusief onbeperkt toegang tot de Efteling en is gratis voor kinderen tot en met 3 jaar. En wie wil er nou niet wakker worden in een sprookjesachtige omgeving?

Bron: Efteling Blog

Jumbo Stratego Junior Efteling Joris en de Draak - Bordspel

Jumbo Stratego Junior Efteling Joris en de Draak - Bordspel

Bekijk dit product
Efteling - Trollenkoning - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Efteling - Trollenkoning - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Bekijk dit product
Raveleijn - De bende van de Witte Veer

Raveleijn - De bende van de Witte Veer

Bekijk dit product
Jokie Badfiguren - badspeelgoed - Efteling

Jokie Badfiguren - badspeelgoed - Efteling

Bekijk dit product