"Faillissement Leverancier Zet Efteling Grand Hotel Op Losse Schroeven: Nachtmerrie Voor Sprookjespark"

07-11-2023

Kom mee op een sprookjesachtige bouwreis, waar de euforie van een nieuw begin plaats maakt voor de rauwe realiteit van tegenslagen en vertragingen. We hebben het over de bouw van het Efteling Grand Hotel, waar een failliete leverancier zorgde voor een nachtmerrie in plaats van een sprookje.

De bouwwerkzaamheden van het Efteling Grand Hotel begonnen met een droom, een droom die in het najaar van 2022 werkelijkheid werd. De sprookjesachtige schetsen van het toekomstige hotel en het Eiland van de Vijf Zintuigen beloofden een wereld vol wonderen.

Maar, zoals in elk goed sprookje, kwamen er obstakels op de weg. Nicole Scheffers, de directeur Park & Resorts, onthulde dat alles tot september volgens plan verliep, maar dat de realiteit toen toesloeg. Een van de leveranciers van het hotel ging failliet, waardoor er zand in de bouwmachine kwam. De gevel van het nieuwe hotel, een belangrijk onderdeel van de bouw, kwam daardoor op losse schroeven te staan.

Gelukkig, zoals elk goed sprookje, is er een redder in nood. De failliete firma is overgenomen en de bouw van het Efteling Grand Hotel is voortgezet. Maar, zoals elke goede reddingsoperatie, komt deze niet zonder kosten. De openingsdatum van het hotel is verschoven naar 2025, een jaar later dan oorspronkelijk gepland.

Het Efteling Grand Hotel belooft het grootste hotel in de Wereld vol Wonderen te worden, met 7 verdiepingen, 140 kamers en ongeveer 680 bedden. Gasten kunnen na het ontbijt zo het park in wandelen en na een dag vol avontuur, kunnen ze ontspannen in het zwembad met spafaciliteiten. Met twee restaurants en twee souvenirwinkels, die samen een oppervlakte van meer dan 450 vierkante meter beslaan, belooft het hotel een ware belevenis te worden voor zowel hotel- als parkbezoekers.

Het hoogtepunt van het hotel wordt de reusachtige klok, hoog in het groene dak met 7 torens. De 9 meter hoge en 16 meter brede arcadeboog, waar bezoekers straks onderdoor het park in lopen, belooft een indrukwekkende binnenkomst.

Dus, sprookjesliefhebbers, we hebben nog even geduld nodig voordat we het Efteling Grand Hotel kunnen ontdekken. Maar één ding is zeker, het belooft een sprookje te worden dat het wachten waard is.

Bron: Efteling Blog

De Sprookjessprokkelaar

De Sprookjessprokkelaar

Bekijk dit product
Efteling – Miniature Huis van Hans en Grietje  - l11xw8xh9cm - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Efteling – Miniature Huis van Hans en Grietje - l11xw8xh9cm - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Bekijk dit product
Jumbo Premium Collection Puzzel Anton Pieck Efteling - Legpuzzel - 1000 stukjes

Jumbo Premium Collection Puzzel Anton Pieck Efteling - Legpuzzel - 1000 stukjes

Bekijk dit product
De Efteling sprookjes omnibus

De Efteling sprookjes omnibus

Bekijk dit product