"Schommelschip Scorpios op het Droge: Monsterklus voor Technische Dienst Toverland!"

24-08-2023

Zwaaien en zwieren is er even niet bij, matrozen! Het geroemde schommelschip Scorpios in onze eigen Griekse themawereld Ithaka gaat de komende weken even uit de vaart. De Technische Dienst van Toverland gaat de klauwen flink uit de mouwen steken voor een onderhoudsbeurt van epische proporties. En dat is geen kattenpis, want de hele boot gaat op de schop, en dan bedoelen we ook écht de héle boot.

Het gebeurt niet vaak dat een attractie een dergelijke grondige onderhoudsbeurt krijgt. Van 28 augustus tot en met 6 oktober ligt de Scorpios op het droge en wordt de attractie volledig uit elkaar gehaald. Geen schrik, avonturiers! Het schip komt gewoon weer terug, spic en span en klaar voor nieuwe avonturen op de zeven zeeën.

Voor de technische Takkenwouters van Toverland is dit een enorme klus. Het schip wordt in zijn geheel van zijn ankerplaats gelicht door een monsterlijk hoge kraan, een spektakel dat je niet elke dag ziet. Ook de pilaren waar het schip aan bevestigd is, worden grondig onderzocht en opgeknapt. De polyester kapjes van het schip krijgen ook een schrobbeurt, maar de klassieke uitstraling blijft behouden.

Voor de eerste keer in 13 jaar wordt Scorpios volledig uit elkaar gehaald, een primeur in de pretparkwereld! Ook de elektrische installatie van de attractie wordt volledig gereviseerd. Bij deze monsterklus is niks te gek, alles wordt nagelopen om de veiligheid en comfort van de bezoekers te waarborgen. Een klus die je niet zo maar even doet, maar die wel noodzakelijk is om de attractie in topconditie te houden.

Het resultaat? Een schommelschip dat er weer jaren tegenaan kan, klaar om jong en oud te entertainen met duizelingwekkende schommelingen. Maar, er is een maar, op 30 en 31 augustus is er een alternatieve route door Ithaka. Die gigantische kraan blokkeert namelijk de doorgaande route en om dit te omzeilen, is er een alternatieve route uitgezet. Dit is even puzzelen, maar met de duidelijke bewegwijzering komt iedereen op de juiste plek.

En, hou je vast, op 7 oktober zou je weer de woeste golven op Scorpios kunnen trotseren. Mits alles volgens plan verloopt natuurlijk, want bij een klus van deze omvang is niks zeker. Maar bij Toverland draaien ze daar hun hand niet voor om. Zet hem op, jongens!

Bron: Toverland Blog

Meer sprookjes van de Efteling

Meer sprookjes van de Efteling

Bekijk dit product
Identity Games Monopoly Efteling - Bordspel - Nederlandstalig

Identity Games Monopoly Efteling - Bordspel - Nederlandstalig

Bekijk dit product
De Efteling sprookjes omnibus

De Efteling sprookjes omnibus

Bekijk dit product
Efteling - Sprookjesboek - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Efteling - Sprookjesboek - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Bekijk dit product