Efteling's Piraña krijgt natte make-over van 8 miljoen: Nieuwe Inca-goden zorgen voor gegarandeerd kletsnatte pret!

06-11-2023

Hou je zwembroek maar bij de hand, want de Efteling is bezig met een flinke opknapbeurt aan de 350 meter lange wildwaterrivier Piraña. Met een investering van ongeveer 8 miljoen euro, mikt het pretpark op een nattere en spannendere rit dan ooit tevoren.

De oude rotspartijen en watervallen van de Piraña, die in 1983 werd geopend, worden onder handen genomen door Efteling-ontwerper Karel Willemen. Zijn nieuwe ontwerp belooft een grotere authenticiteit met rotsen die meer de vorm en structuur van rotsen uit Midden-Amerika hebben, inclusief meer detaillering en gelaagdheid. Deze rotsen worden met de hand gevormd op basis van schaalmodellen en zullen voorzien zijn van leuke details voor de oplettende kijker.

Maar de make-over stopt niet bij de rotspartijen. De volledige buitengevel krijgt een nieuwe lik verf, het beton in de baan, de voegen en de bootgeleiding worden hersteld, en de golfslagmachines krijgen hun jaarlijkse onderhoudsbeurt. En dat is nog niet alles! De vier pompen die al het water in de attractie rondpompen worden vervangen door acht nieuwe, meer energiezuinige pompen. De hele pompenkelder zal hiervoor vernieuwd worden.

Het pretpark grijpt deze kans aan om de attractie te moderniseren. De verouderde besturingskasten worden vervangen door nieuwe, kleinere exemplaren. Dit betekent nieuwe leidingen, bekabeling en noodverlichting. Ook de terreinverlichting wordt omgezet naar LED en er worden nieuwe speakers en camera's geïnstalleerd.

En alsof dat nog niet genoeg is, wordt het fotopunt van de Piraña omgetoverd tot een kleine souvenirwinkel. Hier kunnen bezoekers na hun natte avontuur niet alleen hun attractiefoto's kopen, maar ook nieuwe souvenirs bemachtigen.

Maar de grootste verandering? Dat zijn de nieuwe waterspuwende Inca-goden die ervoor gaan zorgen dat je gegarandeerd kletsnat uit de Piraña komt. Vanuit alle hoeken en gaten zal het water op je afkomen. Of je nu door een watergordijn vaart, waterpijlen op je afgevuurd krijgt, of onder een lekkend aquaduct door moet, één ding is zeker: je blijft niet droog! Maar wees gerust, de hoeveelheid water wordt aangepast aan het seizoen en de buitentemperatuur. In de zomer word je dus kletsnat en in de winter iets minder!

Bron: Efteling Blog

Efteling Pim Pam Pet Family

Efteling Pim Pam Pet Family

Bekijk dit product
Efteling Luville - Miniaturen Toren Rapunzel

Efteling Luville - Miniaturen Toren Rapunzel

Bekijk dit product
En ze leven nog lang en gelukkig

En ze leven nog lang en gelukkig

Bekijk dit product
Efteling Pim Pam Pet Family

Efteling Pim Pam Pet Family

Bekijk dit product