Efteling Gooit de Beuk Erin: Magische Metamorfoses en Nieuwe Sprookjes in Aantocht!

27-12-2023

Er is flink wat geklust in de Efteling, en de hamers en zagen liggen nog niet opgeborgen voor 2024! Van sprookjes in onderhoud tot nieuwe bewoners, de Efteling is vastbesloten om haar magische charme nog een tikkeltje meer te polijsten. Dat blijkt wel uit de werkzaamheden die gepland staan en de verbeteringen die het afgelopen jaar zijn aangebracht.

Neem nou Joris en de Draak, die even de deuren opendeed tijdens de kerstvakantie na een flinke opfrisbeurt. Maar niet getreurd, de houten racerachtbaan sluit binnenkort weer voor een tweede ronde onderhoud. En wat dacht je van Droomvlucht? Na een heropening eerder dit jaar, is nu ook de Hemelburchten-scène compleet met zwevende planeten en al.

Ook in het Sprookjesbos werd er flink aan de weg getimmerd. Het Openluchttheater is voorzien van een overkapping zodat de Sprookjesboomshow ook bij slecht weer kan doorgaan. En vergeet niet de onderhoudswerkzaamheden bij De Kleine Zeemeermin en de nieuwe bewoner bij Doornroosje. Het kasteel van Doornroosje is nu 360 graden te bewonderen, en dat is nog maar het begin!

In 2024 staan er nog meer sprookjes op de onderhoudsplanning. Het sprookje Hans & Grietje gaat volledig op de schop zodra de vergunning verleend wordt. En dan is er nog de wildwaterrivier Piraña, waarvan de sloopwerkzaamheden klaar zijn en de opbouw kan beginnen.

Ook het Efteling Hotel heeft een frisse wind door de themasuites laten waaien. Beide suites hebben een make-over gekregen en zijn klaar om de eerste gasten te ontvangen. En het Zandkasteel in het hart van Vakantiepark Efteling Bosrijk? Die heeft eveneens een opknapbeurt gehad.

Voor 2024 staat er nog meer op de planning. Het Eethuys en de receptie van Bosrijk, snoepwinkel De Soete Inval en het Carrouselpaleis staan allemaal op de lijst. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Het Volk van Laaf, waar verschillende huisjes een opknapbeurt krijgen.

Een ding is zeker, de Efteling zit niet stil. Met de eerste paal van het nieuwe hekwerk rondom het uitbreidingsgebied al in de grond, blijft de Efteling timmeren aan haar toekomst. En wij kunnen niet wachten om te zien wat deze ons gaat brengen!

Bron: Efteling Blog

Efteling - Moritz

Efteling - Moritz

Bekijk dit product
Efteling - Indische waterlelie - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Efteling - Indische waterlelie - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Bekijk dit product
Efteling – Anton Pieck carrousel werkt op  batterijen - h25,5xd23cm - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Efteling – Anton Pieck carrousel werkt op batterijen - h25,5xd23cm - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Bekijk dit product
De Efteling sprookjes omnibus

De Efteling sprookjes omnibus

Bekijk dit product