Sprookjesbos vol in beweging: hoedenparade door het Paddenstoelendorp!

28-06-2023

Fotoverslag: speciaal transport door het Sprookjesbos

28 juni 2023

Na sluitingstijd verplaatsten drie paddenstoelenhoeden zich langzaam door het Sprookjesbos. Een nieuwe stap in de wederopbouw van het Paddenstoelendorp.

Met het plaatsen van de hoeden zetten we een grote stap in de wederopbouw van het Paddenstoelendorp.

Sinds dit voorjaar wordt er in het Sprookjesbos hard gewerkt aan de wederopbouw van de drie padenstoelen van het Paddenstoelendorp. Efteling-ontwerper Karel Willemen schetste het vernieuwde Paddenstoelendorp. “De originele paddenstoelen waren aan vervanging toe. Met de vernieuwing van de drie paddenstoelen houden wij ons erfgoed actueel en maken het net een beetje meer van nu. Met extra details, iets meer levendigheid en toegankelijk voor álle kinderen. Maar wel nog steeds helemaal naar het ontwerp en in de sfeer van Anton Pieck.”

Hoeden erop

De drie paddenstoelen zijn eind april weggehaald uit het sprookjesbos. Meteen daarna startte de wederopbouw. Inmiddels zijn de stelen van de drie paddenstoelen opgemetseld. Tijd om de hoeden erop te zetten!

De hoeden werden gisteravond na sluitingstijd getransporteerd door het Sprookjesbos. Geen klein klusje, want de hoeden hebben een doorsnede van 3 tot 5 meter! Een mobiele kraan zette daarna elke hoed op de juiste steel. Nu is het tijd voor de afwerking. Denk hierbij aan de luikjes, een nieuw boekenplankje, een belletje aan de buitenkant, nieuwe lantaarntjes en we voegen de geluidjes toe. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het vernieuwde Paddenstoelendorp aan het einde van de zomer weer open.

Het is duidelijk dat de Efteling geen half werk levert als het gaat om het vernieuwen van attracties. Met speciale opleggers en diepladers werden de enorme hoeden van het Paddenstoelendorp naar de Efteling vervoerd. Een hele operatie, maar het resultaat mag er zijn. De hoeden hebben een indrukwekkende doorsnede van 3 tot 5 meter. Dat is nog eens wat anders dan een simpele puntmuts!

Eenmaal aangekomen in het Sprookjesbos was het tijd om de hoeden op de stelen te plaatsen. Met behulp van een mobiele kraan werden de hoeden stuk voor stuk opgetakeld en nauwkeurig op de juiste plek gezet. Het was een zorgvuldig proces, want de hoeden moesten precies passen. Gelukkig verliep alles zonder problemen en kon het team van de Efteling tevreden zijn met het resultaat.

Nu de hoeden op hun plek staan, is het tijd voor de afwerking. Er moeten nog luikjes geplaatst worden, een nieuw boekenplankje, een belletje aan de buitenkant en nieuwe lantaarntjes. Ook worden er geluidjes toegevoegd om het Paddenstoelendorp tot leven te brengen. Het belooft een magische ervaring te worden voor jong en oud.

De vernieuwing van het Paddenstoelendorp is een prachtig voorbeeld van hoe de Efteling haar erfgoed levend houdt. Met respect voor het originele ontwerp van Anton Pieck, maar met een moderne twist. Het is een plek waar alle kinderen welkom zijn en waar ze kunnen genieten van de sprookjesachtige sfeer. Naar verwachting zal het vernieuwde Paddenstoelendorp aan het einde van de zomer weer open gaan. Wij kunnen niet wachten om het resultaat te bewonderen!

Foto's: Efteling

Bron: Efteling Blog

De Sprookjessprokkelaar vertelt...

De Sprookjessprokkelaar vertelt...

Bekijk dit product
Raveleijn - De bende van de Witte Veer

Raveleijn - De bende van de Witte Veer

Bekijk dit product
Efteling - Trollenkoning - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Efteling - Trollenkoning - Woonaccessoires en seizoensgebondendecoratie

Bekijk dit product
Efteling Kerstdorp - Met Muziek - Paddenstoel

Efteling Kerstdorp - Met Muziek - Paddenstoel

Bekijk dit product