SintSint

EftelStats VIPS: Python Boarding Pass omzeilen

09-10-2017 14:00

Het was even puzzelen, maar het is gelukt; We hebben de Boarding Pass omzeild. Met een klein projectje, “EftelStats VIPS” genaamd, kunnen wanneer we willen in de Python. Ongeacht of er nog kaarten zijn of niet, ongeacht of we afgelopen kwartier al 5 keer zijn geweest. 

Het concept is simpel: 
1. Loop naar de poortjes bij de Python
2. Pak EftelStats VIPS erbij op je telefoon
3. Klik op ‘Ik wil in de Python’
4. Scan de code, en stap in!

We snappen dat iedereen dit wil proberen als je naar de Efteling gaat, maar dat staan we niet toe. Deze tool ontregelt en verpest de test van de Boarding Pass van de Efteling. Deze tool kan er zelfs voor zorgen dat je de hele attractie voor jezelf kan reserveren voor bijvoorbeeld een uur.
“Power comes with great responsibility”

Maar… we snappen natuurlijk ook dat jullie niet dom zijn. Iedereen kan een screenshotje in elkaar photoshoppen met een QR-code erop, en zeggen dat ze de Boarding Pass omzeilen. Daarom geven we de komende tijd wat mensen toegang tot het systeem om te bewijzen dat het werkt.

Vind jij nou echt dat je toegang moet hebben tot EftelStats VIPS, omdat je bijvoorbeeld een artikel schrijft, bij het Efteling IT team werkt of de Nico Kwant van de Python bent? Laat het dan even weten via contact. Misschien krijg je dan wel de mogelijkheid om het te testen.

Tags: Python